Βιρτζίνια, ΗΠΑ: Προτείνουν νομοθεσία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων mining

Τα δικαιώματα mining ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων διασφαλίζονται στην προτεινόμενη νομοθεσία της Βιρτζίνια.

Το νομοθετικό τοπίο της Βιρτζίνια ενδέχεται σύντομα να γνωρίσει σημαντικές αλλαγές, καθώς η πολιτειακή Γερουσία εισάγει το νομοσχέδιο αριθ. 339 της Γερουσίας, ένα πρωτοποριακό νομοθέτημα που αποσκοπεί στη ρύθμιση της εξόρυξης και των συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη μεταχείρισή τους βάσει της φορολογικής νομοθεσίας. Με πρωτεργάτη τον γερουσιαστή Saddam Azlan Salim, έναν 34χρονο νομοθέτη, το νομοσχέδιο σηματοδοτεί μια προοδευτική κίνηση προς τη δημιουργία ενός πλαισίου για τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Εάν ψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα διανύσει το δρόμο του μέσω της νομοθετικής διαδικασίας, ξεκινώντας με συζητήσεις στη Γερουσία, πριν φτάσει ενδεχομένως στη Βουλή των Αντιπροσώπων για εξέταση και ενδεχόμενη ψήφιση σε νόμο.

Μια βασική πτυχή της προτεινόμενης νομοθεσίας είναι η απαλλαγή που παρέχεται σε άτομα και επιχειρήσεις που ασχολούνται με δραστηριότητες ψηφιακής εξόρυξης από την απόκτηση αδειών διαβίβασης χρημάτων. Το νομοσχέδιο παίρνει μια τολμηρή θέση κατά των διακρίσεων, εμποδίζοντας τις βιομηχανικές ζώνες να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα στην εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως διατάξεις περί θορύβου αυστηρότερες από αυτές που ισχύουν στις βιομηχανικές ζώνες.

Η νομοθεσία αναφέρει ρητά: “Δεν απαιτείται άδεια βάσει του παρόντος κεφαλαίου από οποιοδήποτε πρόσωπο που ασκεί κατ’ οίκον εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρηματικές δραστηριότητες εξόρυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”. Η διάταξη αυτή παρέχει μια σαφή διέξοδο για τα άτομα και τις οντότητες που ασχολούνται με την εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να λειτουργούν χωρίς την επιβάρυνση από πρόσθετες απαιτήσεις αδειοδότησης.

Σε μια κίνηση για την περαιτέρω προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η νομοθεσία περιλαμβάνει επίσης εξαιρέσεις για τους εκδότες και τους πωλητές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τις απαιτήσεις καταχώρισης κινητών αξιών υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τα κριτήρια απαλλαγής περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο δεν αντιμετωπίζεται ως επενδυτική σύμβαση και ότι ο εκδότης ή ο πωλητής δεν εμπορεύτηκε το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ως χρηματοοικονομική επένδυση.

Είναι σημαντικό ότι οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες mining ή trading δεν ταξινομούνται ως “χρηματοοικονομικές επενδύσεις” σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία, αλλά πρέπει να υποβάλουν ανακοίνωση για να τύχουν της απαλλαγής.

Πέρα από τη ρύθμιση, η νομοθεσία υιοθετεί μια εμπροσθοβαρή προσέγγιση, δίνοντας κίνητρα για τη χρήση κρυπτονομισμάτων στις καθημερινές συναλλαγές. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι ιδιώτες πρόκειται να επωφεληθούν από φορολογικά κίνητρα, επιτρέποντάς τους να εξαιρούν έως και 200 δολάρια ανά συναλλαγή από τα καθαρά κεφαλαιακά κέρδη τους. Η εξαίρεση αυτή ισχύει ειδικά για τα κέρδη που προέρχονται από τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, προωθώντας την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων στις κύριες οικονομικές δραστηριότητες.

Καθώς η Βιρτζίνια τοποθετείται στην πρώτη γραμμή της ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η προτεινόμενη νομοθεσία αντανακλά μια ολοκληρωμένη προσπάθεια εξισορρόπησης της καινοτομίας με τη ρυθμιστική σαφήνεια και την προστασία των καταναλωτών. Εάν θεσπιστεί σε νόμο, θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες δικαιοδοσίες που παλεύουν με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: