Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ζητά παγκόσμια συνεργασία για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) έχει λάβει προληπτική στάση όσον αφορά τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), εξετάζοντας τα ζητήματα αυτά στην πιο πρόσφατη έκθεση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Σε μια αξιοσημείωτη απόκλιση από προηγούμενες εκθέσεις, η κεντρική τράπεζα ζητά συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για τη θέσπιση ρυθμιστικών πλαισίων για τα κρυπτονομίσματα.

Η τελευταία έκθεση χρηματοοικονομικής σταθερότητας της PBoC, που δημοσιεύθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει ειδική ενότητα για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων. Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της ρύθμισης του κλάδου των κρυπτονομισμάτων μέσω συνεργατικών προσπαθειών μεταξύ διαφόρων χωρών. Ειδικότερα, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, με περιορισμένες συνδέσεις με την παραδοσιακή χρηματοδότηση.

Ο διακεκριμένος τοπικός δημοσιογράφος της βιομηχανίας Colin Wu επεσήμανε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η PBoC αφιερώνει ξεχωριστή ενότητα στα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία στην έκθεσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Σε αυτό το τμήμα, η κεντρική τράπεζα προτρέπει τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να υιοθετήσουν την αρχή “ίδια επιχείρηση, ίδιοι κίνδυνοι, ίδια εποπτεία” για να αποτρέψουν το ρυθμιστικό arbitrage.

Η έκθεση συνεχίζει να εξετάζει τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με το ρυθμιστικό arbitrage κρυπτονομισμάτων. Επισημαίνει τρωτά σημεία όπως η ευαισθησία σε επιθέσεις χάκερ, η χειραγώγηση της αγοράς και οι ανησυχίες που σχετίζονται με τους μηχανισμούς διακυβέρνησης των πλατφορμών DeFi. Συγκεκριμένα, η PBoC αναφέρεται στα περιστατικά που αφορούν το οικοσύστημα Terra και το ανταλλακτήριο FTX, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ρυθμιστικός κατακερματισμός και να εξαλειφθεί το arbitrage εποπτείας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: