Η Φλόριντα εξασφαλίζει την πρώτη θέση για το φιλικό προς τα κρύπτο φορολογικό περιβάλλον

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την CoinLedger, η Φλόριντα έχει αναδειχθεί ως η πιο ευνοϊκή πολιτεία για τη φορολογία κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα, η Νέα Υόρκη κατατάσσεται ως η λιγότερο ευνοϊκή λόγω του συντελεστή φόρου εισοδήματος 10,9% και των ρυθμιστικών εμποδίων που επιβάλλει η BitLicense.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου, εξέτασε παράγοντες όπως οι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος των πολιτειών, οι ρυθμιστικές πολιτικές για τα κρυπτονομίσματα και οι δηλώσεις της ηγεσίας σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η πλεονεκτική θέση της Φλόριντα προκύπτει από την έλλειψη κρατικού φόρου εισοδήματος και τα προληπτικά ρυθμιστικά μέτρα φιλικά προς τα κρύπτο. Ειδικότερα, η πολιτεία έχει εισαγάγει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πληρώνουν τα κρατικά τέλη με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Μετά τη Φλόριντα ακολουθούν από κοντά το Τέξας και το Ουαϊόμινγκ, οι οποίες διαθέτουν 0% κρατικό φόρο εισοδήματος και υποστηρικτικά ρυθμιστικά περιβάλλοντα. Το Ουαϊόμινγκ, ειδικότερα, επιτρέπει στις τράπεζες να λειτουργούν ως θεματοφύλακες κρυπτονομισμάτων. Η Νεβάδα εξασφάλισε την τέταρτη θέση χωρίς κρατικό φόρο εισοδήματος στα κρυπτονομίσματα και έγραψε ιστορία το 2017, καθώς ήταν η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε στις τοπικές κυβερνήσεις να φορολογούν τη χρήση blockchain.

Η Αριζόνα συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα, εφαρμόζοντας έναν ενιαίο φόρο 2,5% στο εισόδημα από κρυπτογράφηση και διευκρινίζοντας από νωρίς ότι οι ρίψεις από αέρος είναι αφορολόγητες σε επίπεδο πολιτείας.

Ο David Kemmerer, διευθύνων σύμβουλος της CoinLedger, τόνισε τη σημασία της κατανόησης των τοπικών φορολογικών πολιτικών από τους επενδυτές, δηλώνοντας ότι “ορισμένοι επενδυτές κρύπτο θα χάσουν χιλιάδες δολάρια κέρδους λόγω των φορολογικών συντελεστών της πολιτείας τους”.

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, η Νέα Υόρκη διεκδίκησε τον ανεπιθύμητο τίτλο της χειρότερης πολιτείας για τη φορολογία κρυπτονομισμάτων. Ο συντελεστής φόρου εισοδήματος 10,9%, σε συνδυασμό με το ρυθμιστικό πλαίσιο BitLicense, συνέβαλαν στη δυσμενή κατάταξή της. Η Καλιφόρνια ακολούθησε από κοντά ως η δεύτερη χειρότερη, με ένα συρόμενο σύστημα φορολογίας εισοδήματος που κυμαίνεται από 1% έως 13,3% για τα κρυπτονομίσματα που αποκτώνται ως εισόδημα. Η πολιτεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ρυθμιστικές πολιτικές παρόμοιες με το BitLicense της Νέας Υόρκης.

Η Χαβάη, η Μασαχουσέτη και το Νιου Τζέρσεϊ κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις στην κατάταξη, παρουσιάζοντας προκλήσεις με φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος που κυμαίνονται από 1,4% έως 11%. Η Χαβάη ξεχωρίζει με την υποχρέωση όλων των ανταλλακτηρίων στην πολιτεία να αποκτήσουν άδεια διαμεταφορέα χρημάτων, η οποία συνεπάγεται την κατοχή αποθεμάτων fiat για την κάλυψη της αξίας.

Παρά αυτές τις προκλήσεις ανά πολιτεία, στις 17 Ιανουαρίου, η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS), υπεύθυνη για τη φορολογία στις ΗΠΑ, μείωσε ορισμένους από τους φορολογικούς κανόνες της για τα κρύπτο. Η IRS σχεδιάζει τώρα να απαλλάξει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση αναφοράς συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια μέχρι να κυκλοφορήσει ένα ενημερωμένο πλαίσιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: