Η Σαγκάη της Κίνας παραχωρεί νομική κατάσταση στο Bitcoin ως ψηφιακό νόμισμα

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, το Ενδιάμεσο Λαϊκό Δικαστήριο Νο 2 της Σαγκάης στην Κίνα αναγνώρισε το μοναδικό καθεστώς του Bitcoin ως αναντικατάστατου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, αναγνωρίζοντας τη σπανιότητα και την εγγενή αξία του.

Η αναγνώριση αυτή προέκυψε από μια έκθεση που δημοσίευσε το κινεζικό δικαστήριο στις 25 Σεπτεμβρίου, η οποία εμβάθυνε στην εξέλιξη των τεχνολογιών του διαδικτύου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, τονίστηκε ότι εν μέσω του πολλαπλασιασμού των ψηφιακών νομισμάτων, το Bitcoin ξεχωρίζει ως ξεχωριστό και μη αναπαραγώγιμο.

Η έκθεση έριξε φως σε ορισμένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του Bitcoin, τονίζοντας τη σπανιότητα και τα εγγενή χαρακτηριστικά του. Υπογράμμισε ότι το Bitcoin διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά ενός νομίσματος, συμπεριλαμβανομένης της επεκτασιμότητας, της εύκολης κυκλοφορίας, της αποθήκευσης και της χρηστικότητας. Παρά την αποκεντρωμένη φύση του και την απουσία εποπτείας από την κεντρική αρχή, το Bitcoin συνέχισε να κερδίζει παγκόσμια αποδοχή και χρήση.

Η σημασία αυτής της δικαστικής έκθεσης έγκειται στην αυξημένη νομιμότητα που προσφέρει στο Bitcoin και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα στο κινεζικό πλαίσιο. Παρά την καθολική απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, υπήρξε μια αυξανόμενη δυναμική στα τοπικά δικαστήρια που αναγνωρίζουν το Bitcoin ως προσωπική περιουσία.

Αυτή η πρόσφατη αναγνώριση από ένα εξέχον δικαστήριο της Σαγκάης έρχεται σε αντίθεση με τη γενικά αυστηρή στάση της κινεζικής κυβέρνησης έναντι του Bitcoin. Η Κίνα εφάρμοσε μια συνολική απαγόρευση όλων των μορφών δραστηριοτήτων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης Bitcoin, το 2021. Ωστόσο, διάφορα δικαστήρια εντός της Κίνας αναγνώρισαν σταδιακά το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως νομικές οντότητες που προστατεύονται από τον νόμο.

Ένα λαϊκό δικαστήριο στην Κίνα εξέδωσε έκθεση αξιολόγησης της νομιμότητας των εικονικών περιουσιακών στοιχείων και εξέτασης των χαρακτηριστικών τους στο πλαίσιο του ποινικού δικαίου. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν το καθεστώς της νόμιμης ιδιοκτησίας και, ως εκ τούτου, δικαιούνται νομική προστασία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: