Η Cathie Wood δείχνει με το δάχτυλο τον Gensler για την καθυστέρηση στο Spot Bitcoin ETFs

Η Cathie Wood, η διάσημη επικεφαλής του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Ark Invest, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler είναι το κύριο εμπόδιο στην έγκριση των προτεινόμενων spot Bitcoin ETFs. Η Wood τόνισε ότι τα μέλη του προσωπικού του οργανισμού διαθέτουν βαθιά γνώση σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, υποδεικνύοντας ότι το εμπόδιο φαίνεται να βρίσκεται στο επίπεδο του ίδιου του Gensler. Έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την podcaster Coin Stories Natalie Brunell.

Κατά την άποψη της Wood, τα μέλη του προσωπικού της SEC επιδεικνύουν ισχυρή κατανόηση του Bitcoin και των πλεονεκτημάτων του. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ARK 21Shares Bitcoin ETF της εταιρείας της, η οποία υπέβαλε εκ νέου την αίτησή της νωρίτερα φέτος μετά από δύο προηγούμενες απορρίψεις από την SEC. Η Wood αμφισβήτησε την απόφαση του Gensler να επιτρέψει ένα Bitcoin futures ETF, το οποίο ενέχει κίνδυνο αντισυμβαλλομένου, ενώ αρνήθηκε την έγκριση για ένα Bitcoin ETF, το οποίο στερείται τέτοιου κινδύνου, ειδικά όταν το ETF της εταιρείας της θα υποστηριζόταν πλήρως από Bitcoin, αποθηκευμένο με ασφάλεια σε cold storage στην Coinbase.

Η Wood πρότεινε ότι η στάση του Gensler μπορεί να επηρεάζεται από τις εμπειρίες του παρελθόντος, χαρακτηρίζοντάς την ως το “προσωπικό του Βιετνάμ” που επιστρέφει για να τον στοιχειώσει. Παρά ταύτα, η Wood εξέφρασε αισιοδοξία, πιστεύοντας ότι η SEC προχωράει τώρα μπροστά. Προέβλεψε επίσης την έγκριση μιας ομάδας Bitcoin ETF και όχι μόνο ενός.

Η πίεση για την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF εντάθηκε μετά τη νίκη της Grayscale Investments τον Αύγουστο. Τρεις δικαστές στο Εφετείο των ΗΠΑ για το D.C. Circuit έκριναν ότι η SEC έπρεπε να επανεξετάσει την αίτησή της για ένα spot Bitcoin ETF. Αν και η SEC ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, τα επόμενα βήματα παραμένουν ασαφή.

Οι νομοθέτες άσκησαν επίσης πιέσεις στον Gensler, προτρέποντάς τον να επιτρέψει επειγόντως ένα ρυθμιζόμενο spot Bitcoin ETF μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Υποστήριξαν ότι η έγκριση ενός τέτοιου προϊόντος θα ενίσχυε την προστασία των επενδυτών παρέχοντας διαφανή και ασφαλέστερη πρόσβαση στο Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: