Η Avalanche εισάγει υποδίκτυα “Evergreen” για τη σύνδεση ιδρυμάτων στο blockchain

Η Ava Labs, η εταιρεία ανάπτυξης της πλατφόρμας blockchain Layer 1 Avalanche, εισάγει νέες θεσμικές εφαρμογές για τη βελτίωση του περιβάλλοντος blockchain.

Στις 6 Απριλίου, η Ava Labs εισήγαγε το Avalanche Evergreen Subnets, μια suite θεσμικών εργαλείων blockchain και προσαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των ειδικών απαιτήσεων των εταιρειών για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Το νέο προϊόν έχει ως στόχο να επιτρέψει στα ιδρύματα να διατηρήσουν τον έλεγχο του περιβάλλοντος blockchain τους, επιτρέποντας παράλληλα τη διεπιχειρησιακή επικοινωνία, δήλωσε ο Morgan Krupetsky, διευθυντής ανάπτυξης θεσμικών επιχειρήσεων της Ava Labs.

“Επί του παρόντος, πολλά ιδρύματα χτίζουν περιπτώσεις χρήσης σε εταιρικές blockchains, όπως οι Corda, Hyperledger, Quorum ή R3, οι οποίες από τη φύση τους δεν είναι διαλειτουργικές και βασίζονται σε γέφυρες τρίτων”, δήλωσε ο Krupetsky. Με τα υποδίκτυα της Evergreen, τα ιδρύματα-μέλη θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να βασίζονται σε γέφυρες τρίτων, μεταφέροντας απρόσκοπτα περιουσιακά στοιχεία, προχωρώντας σε επιβεβαιώσεις συναλλαγών και άλλα μηνύματα, σημείωσε το στέλεχος.

Η ενδοεταιρική επικοινωνία στα υποδίκτυα της Evergreen ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το εγγενές πρωτόκολλο επικοινωνίας της Avalanche, το Avalanche Warp Messaging. Η λειτουργία AWM παρέχει εγγενή επικοινωνία μεταξύ δύο οποιωνδήποτε blockchain σε διαφορετικά υποδίκτυα Avalanche.

Ένα υποδίκτυο Avalanche, ή υποδίκτυο, είναι ένα δυναμικό σύνολο επικυρωτών που συνεργάζονται για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με την κατάσταση ενός συνόλου blockchain. Τα υποδίκτυα είναι ανεξάρτητα και δεν μοιράζονται την εκτέλεση, την αποθήκευση ή τη δικτύωση με άλλα υποδίκτυα ή το πρωτεύον δίκτυο, γεγονός που επιτρέπει την κλιμάκωση του δικτύου.

“Τα υποδίκτυα αποτελούσαν πάντα μέρος του οράματος για την κατάσταση-στόχο του δικτύου Avalanche”, δήλωσε ο Krupetsky, προσθέτοντας ότι το πρώτο υποδίκτυο – DeFi Kingdoms – ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022. “Τα υποδίκτυα μπορούν να θεωρηθούν ως blockchains ειδικών εφαρμογών που μπορούν να προσαρμοστούν για μια πληθώρα βιομηχανιών και περιπτώσεων χρήσης”, πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τα προεπιλεγμένα υποδίκτυα, τα υποδίκτυα Evergreen διαθέτουν ορισμένα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στην παροχή ενός έτοιμου προϊόντος για θεσμικές αναπτύξεις blockchain, όπως η αδειοδότηση χρηστών και επικυρωτών, η γεωγραφική οριοθέτηση με βάση τη δικαιοδοσία, η επιλογή προσαρμοσμένων gas token και η συμβατότητα με Ethereum Virtual Machine, σημείωσε ο Krupetsky.

Τα υποδίκτυα Evergreen επιτρέπουν επίσης ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, ενώ παρέχουν δημόσια ανάπτυξη blockchain, πρόσθεσε το στέλεχος, δηλώνοντας:

“Κατά τη συνεργασία μας με θεσμικούς εταίρους τόσο από την πλευρά της αγοράς όσο και από την πλευρά της πώλησης, διαπιστώσαμε ότι τα ιδρύματα είχαν κοινές εκτιμήσεις και απαιτήσεις όταν επεδίωκαν να αναπτυχθούν σε δημόσιες υποδομές blockchain, οπότε δημιουργήσαμε το Evergreen”.

Ο Krupetsky δήλωσε επίσης ότι τα υποδίκτυα Evergreen φέρνουν το “καλύτερο και από τους δύο κόσμους” από τις ιδιωτικές λύσεις blockchain και τις πλήρως δημόσιες λύσεις, επειδή, ξεχωριστά, αυτές οι επιλογές δεν ανταποκρίνονται στις μακροπρόθεσμες ανάγκες κλιμάκωσης ή στα πρότυπα για την ασφάλεια και τον έλεγχο.

Η είδηση έρχεται εν μέσω της ανακοίνωσης της Ava Labs ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας SK Planet κατασκευάζει ένα υποδίκτυο Avalanche για τους χρήστες της. Το νέο υποδίκτυο, UPTN, θα ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών εφαρμογών της SK Planet, συμπεριλαμβανομένου του OK CashBag.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο διευθυντής του Avalanche Foundation, Emin Gün Sirer, πιστεύει ότι τα υποδίκτυα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα για το blockchain μετά τα έξυπνα συμβόλαια. Σύμφωνα με το στέλεχος, επιτρέπουν λειτουργίες που είναι δυνατές μόνο με “έλεγχο σε επίπεδο δικτύου και ανοιχτό πειραματισμό”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: