Αύξηση 556 εκατομμυρίων δολαρίων στις εισροές Spot Bitcoin ETF υποδηλώνει σημαντική αλλαγή στο συναίσθημα των επενδυτών

Στις 14 Οκτωβρίου, τα Bitcoin (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τις υψηλότερες ημερήσιες εισροές τους σε περισσότερες από 120 ημέρες, με περισσότερα από 556 εκατομμύρια δολάρια να εισρέουν στα ταμεία. Αυτή η εισροή ώθησε την τιμή του Bitcoin στα 67.800 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του σε τρεις μήνες.

Ο Nate Geraci, πρόεδρος του ETF Store, τόνισε αυτό το ορόσημο ως κομβική στιγμή για τα Bitcoin ETF, σημειώνοντας ότι πλησιάζουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές τους τελευταίους δέκα μήνες. Δήλωσε, «Αυτά ΔΕΝ είναι χρήματα «degen retail». Είναι σύμβουλοι και θεσμικοί επενδυτές που αρχίζουν να υιοθετούν το Bitcoin πιο σοβαρά».

Κορυφαίος στην επιβάρυνση ήταν το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, το οποίο είχε εισροές 239,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενο από το Bitwise Bitcoin ETF με πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και το iShares Bitcoin Trust της BlackRock, το οποίο προσέλκυσε 79,6 εκατομμύρια δολάρια. Το Ark 21Shares Bitcoin ETF κέρδισε σχεδόν 70 εκατομμύρια δολάρια και το Grayscale Bitcoin Trust κατέγραψε την πρώτη εισροή του Οκτωβρίου 37,8 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο από τις αρχές Μαΐου.

Παράγοντες που οδηγούν την άνοδο του Bitcoin ETF

Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στην πρόσφατη άνοδο των εισροών Bitcoin ETF, με τους ειδικούς να την περιγράφουν ως «τέλεια καταιγίδα» για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Ο Chris Aruliah, επικεφαλής του ιδρύματος για την Bybit, τόνισε την επιρροή των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, προτείνοντας ότι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ανοδική τάση του Bitcoin προκαλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Και τα δύο μεγάλα κόμματα έκαναν πρόσφατα θετικές παρατηρήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για ρυθμιστική σαφήνεια.

Η Alicia Kao, διευθύνουσα σύμβουλος της KuCoin, επεσήμανε τη μακροοικονομική αισιοδοξία ως έναν άλλο σημαντικό παράγοντα. Τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ αμβλύνουν τους φόβους για ύφεση και η Federal Reserve έχει αρχίσει να μειώνει σταδιακά τα επιτόκια. Επιπλέον, σημείωσε αύξηση του ενδιαφέροντος των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, με σχεδόν το 47% των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου να επενδύουν τώρα σε κρυπτονομίσματα – από 29% το 2023.

Τιμή Bitcoin, Επενδύσεις, Bitcoin ETF, ETF, Χαρακτηριστικά

Θεσμική υιοθέτηση που οδηγεί τη ζήτηση για ETF

Ενώ το ενδιαφέρον λιανικής παραμένει ζωτικής σημασίας, οι θεσμικοί επενδυτές αποτελούν βασικό παράγοντα για τις εισροές ρεκόρ. Ο Mithil Thakore, Διευθύνων Σύμβουλος της Velar, παρατήρησε ότι τα ιδρύματα ηγούνται επί του παρόντος στη χρέωση στις αγορές Bitcoin ETF. Πρόσθεσε, «πλησιάζουμε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισροές BTC, ένα κατόρθωμα που χρειάστηκε ο χρυσός πάνω από τέσσερα χρόνια για να επιτευχθεί».

Ο Ben Caselin, Chief Market Officer στο VALR, σημείωσε επίσης ότι η θεσμική πρόσβαση στα ETF του Bitcoin αυξάνεται, επιτρέποντας υψηλότερες εισροές. Η Kao ανέφερε αύξηση 27% στη θεσμική υιοθέτηση Bitcoin ETF κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με περισσότερες από 262 νέες εταιρείες να εισέρχονται στην αγορά. Ωστόσο, οι μικροεπενδυτές εξακολουθούν να κατέχουν την πλειοψηφία των ETF του Bitcoin, διαχειριζόμενοι μόνο το 21,15% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Bitcoin ETF έναντι παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων

Η απόδοση των ETF του Bitcoin σε σύγκριση με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός ήταν εντυπωσιακή. Ο αναλυτής του Bloomberg Eric Balchunas σημείωσε ότι το Bitcoin έχει φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών πέντε φορές από την κυκλοφορία των κεφαλαίων BTC τον Ιανουάριο. Αντίθετα, ο χρυσός έχει επιτύχει υψηλά ρεκόρ 30 φορές φέτος, αλλά έχει δει μόνο 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές σε σύγκριση με πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τα Bitcoin ETF.

Τιμή Bitcoin, Επενδύσεις, Bitcoin ETF, ETF, Χαρακτηριστικά

Ο Caselin επεσήμανε ότι ενώ ο χρυσός έχει μακροχρόνια φήμη ως κατάστημα αξίας, το Bitcoin προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Ο Aruliah παρατήρησε ότι το Bitcoin έχει αναδειχθεί ως μια ξεχωριστή εναλλακτική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, που μοιράζεται ορισμένα χαρακτηριστικά με τα πολύτιμα μέταλλα. Σύμφωνα με τον Tristan Dickinson, CMO του exSat Network, τα Bitcoin ETF έχουν ήδη καθιερωθεί ως τα πιο επιτυχημένα ETF στην ιστορία των ΗΠΑ, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του Bitcoin και τη δυνατότητα ταχείας προσέλκυσης κεφαλαίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: