Το Bitcoin hashrate φτάνει στο υψηλό όλων των εποχών, ενισχύοντας την ασφάλεια δικτύου

Το δίκτυο Bitcoin πέτυχε νέο ρεκόρ για το hashrate του, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη δύναμη και ασφάλεια του πρωτοποριακού συστήματος blockchain στον κόσμο.

Στις 21 Οκτωβρίου, η συνολική υπολογιστική ισχύς που εξασφαλίζει το blockchain Bitcoin – γνωστή ως κατακερματισμός δικτύου – αυξήθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου 769,8 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s).

Τα δεδομένα από το BitInfoCharts υποδεικνύουν ότι αυτή η σταθερή αύξηση του hashrate συνεχίζεται από το 2021. Αυτή η τάση συχνά συνδέεται με τις εξελίξεις στην τεχνολογία εξόρυξης, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη πιο ισχυρών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για συγκεκριμένες εφαρμογές (ASIC).

Αν και το υψηλότερο hashrate ενισχύει την ασφάλεια του δικτύου Bitcoin, αυξάνει επίσης το κόστος που σχετίζεται με την εξόρυξη ενός μόνο Bitcoin.

Με την επερχόμενη εκδήλωση κατά το halving του Bitcoin το 2024, η οποία θα μειώσει τις ανταμοιβές μπλοκ, ο συνδυασμός αυξανόμενου hashrate και μειωμένων ανταμοιβών μπορεί να ωθήσει μικρότερες δραστηριότητες εξόρυξης προς την ενοποίηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: