Η κυριαρχία του Bitcoin φτάνει σε υψηλό 3,5 ετών καθώς τα Altcoins αγωνίζονται

Η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2021, λόγω της ανοδικής τιμής, ενώ η αγορά altcoin παρέμεινε υποτονική.

Στις 15 Οκτωβρίου, η κυριαρχία του Bitcoin έφτασε το 58,77%, την ισχυρότερη θέση του εδώ και τρία χρόνια, συμπίπτοντας με το κρυπτονόμισμα να φτάνει στο υψηλό 10 εβδομάδων των 67.800 $, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView. Η τιμή υποχώρησε για λίγο στα 64.880 δολάρια πριν σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από τα 67.000 δολάρια, φέρνοντας το ανώτατο όριο αγοράς του Bitcoin στα 1,32 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αγορές

Ιστορικά, όταν η κυριαρχία του Bitcoin αυξάνεται, τα altcoin τείνουν να δυσκολεύονται και αυτή η τάση συνεχίστηκε καθώς το Bitcoin κέρδισε 2,5% την ημέρα, ενώ τα περισσότερα altcoin παρέμειναν σταθερά ή σημείωσαν πτώση.

Ορισμένοι traders, ωστόσο, πιστεύουν ότι η κυριαρχία του Bitcoin δεν θα διαρκέσει πολύ. Υποστηρίζουν ότι μόλις κορυφωθεί η κυριαρχία του Bitcoin, η πόρτα θα μπορούσε να ανοίξει για να αυξηθούν τα altcoins. Στις 16 Οκτωβρίου, ο ιδρυτής της ICT Crypto, Benjamin Cowen, πρότεινε ότι η κυριαρχία του Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει περίπου το 60%. Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής κρυπτονομισμάτων Coach K Crypto είπε στους 129.000 ακολούθους του στο X (πρώην Twitter) ότι η κυριαρχία του Bitcoin πιθανότατα κορυφώθηκε για αυτόν τον κύκλο, υπονοώντας ότι τα altcoins θα μπορούσαν να δουν μια έκρηξη μόλις το Bitcoin ξεκινήσει.

“Είναι πιθανό να υπάρξει μια κατάρρευση της κυριαρχίας του Bitcoin σύντομα”, δήλωσε ο Coach K. «Τότε θα δούμε τα memecoins και τα μεγάλα altcoins να ζωντανεύουν».

Στις 14 Οκτωβρίου, ο αναλυτής Moataz Elsayed προέβλεψε επίσης σημαντική πτώση στην κυριαρχία του Bitcoin, προβλέποντας μια επικείμενη altcoin season.

Το Ethereum (ETH), συχνά ηγέτης όταν η κυριαρχία του Bitcoin μειώνεται, έχει δυσκολευτεί πρόσφατα. Ο λόγος ETH προς BTC, ο οποίος αντικατοπτρίζει την αξία του Bitcoin σε σχέση με το Ethereum, έπεσε σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τον Απρίλιο του 2021, πέφτοντας κάτω από το 0,039 αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το TradingView.

Αγορές

Το Bitcoin παρέμεινε σχετικά σταθερό από τότε που έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 73.738 $ τον Μάρτιο, αλλά τώρα πλησιάζει ένα κρίσιμο ψυχολογικό εμπόδιο στο υψηλό του 2021 των 69.000 $.

Το θεσμικό ενδιαφέρον για το Bitcoin παραμένει ισχυρό, με τα αμερικανικά χρηματιστήρια spot (ETF) να έχουν καθαρές εισροές 371 εκατομμυρίων δολαρίων στις 15 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών, οι εισροές ξεπέρασαν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Farside Investors.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: