Το κέρδος του Bitcoin πλησιάζει στο ανώτατο όριο των $74.000 καθώς οι κερδοσκόποι μεταφέρουν $500 εκατομμύρια στην Binance

Οι κερδοσκόποι του Bitcoin εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να κλειδώσουν τα κέρδη καθώς η τιμή του BTC σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης onchain Glassnode, οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin (STH) έχουν αρχίσει να κεφαλαιοποιούν την πρόσφατη άνοδο των τιμών, με το BTC να ξεπερνά τα 65.000 $.

Τα STH, που ορίζονται ως επενδυτές που διατηρούν Bitcoin για 155 ημέρες ή λιγότερο, εκμεταλλεύονται αυτήν τη στιγμή την απότομη αύξηση των τιμών για να εξασφαλίσουν κέρδη.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Glassnode κατέγραψε σημαντική μετακίνηση BTC από τα πορτοφόλια STH στην Binance. Ο όγκος που μεταφέρθηκε —7.127 BTC, ή περίπου 480 εκατομμύρια δολάρια — σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εισροή από τον Μάρτιο, όταν το BTC/USD έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 73.800 $.

Σε όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια που παρακολουθεί η Glassnode, οι εισροές την περασμένη εβδομάδα ήταν από τις πιο σημαντικές από τις αρχές Ιουνίου.

Η Glassnode τόνισε την ευνοϊκή οικονομική κατάσταση για τα STH, επισημαίνοντας τα ισχυρά περιθώρια κέρδους τους μετά από μήνες στασιμότητας των τιμών.

«Οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι επιδεικνύουν επί του παρόντος κυριαρχία κερδών με τον δείκτη κέρδους/ζημίας να διαπραγματεύεται στο 1,2», σχολίασε η Glassnode σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter.

“Αυτή η μέτρηση έσπασε πρόσφατα 1 τυπική απόκλιση πάνω από τον μέσο όρο των 90 ημερών, σηματοδοτώντας μια πιθανή θετική μετατόπιση στο επενδυτικό κλίμα.”

Η έρευνα τιμών BTC αναμένει «αυξημένη αστάθεια»

Παρά τα πρόσφατα κέρδη του Bitcoin, το επενδυτικό κλίμα παραμένει ασταθές, με μικρές διακυμάνσεις τιμών να οδηγούν σε αξιοσημείωτες αλλαγές στη δυναμική της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, οι φάλαινες Bitcoin – εκείνες που κατέχουν μεγάλες ποσότητες BTC – έχουν συγκεντρώσει συλλογικά 1,5 εκατομμύρια BTC τους τελευταίους μήνες.

Η Glassnode εξήγησε περαιτέρω ότι, αν και η ζήτηση για Bitcoin έχει μειωθεί από τα υψηλά του Μαρτίου, η διαθέσιμη προσφορά έχει επίσης συρρικνωθεί.

«Μια αξιοσημείωτη απόκλιση μεταξύ των δυνάμεων προσφοράς και ζήτησης συνεχίζει να αυξάνεται», σημείωσε η Glassnode στην εβδομαδιαία έκθεσή της, «The Week Onchain», που δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου.

«Η πλευρά της ζήτησης της αγοράς έχει υποχωρήσει αισθητά από το ATH του Μαρτίου, ενώ αρκετά μέτρα της «ενεργού προσφοράς» συνεχίζουν να συμπιέζονται και να συστέλλονται. Ιστορικά, μια τέτοια στενή κατάσταση προσφοράς έχει προηγηθεί συχνά περιόδων αυξημένης αστάθειας».

Τα διαγράμματα που περιλαμβάνονται στην έκθεση έδειξαν επίσης ότι οι STHs αντιμετωπίζουν επί του παρόντος ελάχιστες απραγματοποίητες ζημίες, παρέχοντας περαιτέρω πλαίσιο για τις στρατηγικές κερδοσκοπίας τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: