Οι μετοχές που συνδέονται με κρύπτο βλέπουν ράλι τιμών καθώς το Bitcoin ξεπερνά τα 66 χιλιάδες δολάρια

Στις 14 Οκτωβρίου, οι εισηγμένες εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντικά κέρδη καθώς το Bitcoin αυξήθηκε κατά 6%, φτάνοντας για λίγο τα 66.400 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Ιουλίου.

Η CleanSpark, μια εταιρεία εξόρυξης Bitcoin, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, καταλήγοντας 12,72% στα 10,81 $ και συνέχισε τη δυναμική της μετά από ώρες με άνοδο 1,72% στα 11 $, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Finance.

Το Coinbase, το δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, είχε επίσης καλή απόδοση, σκαρφαλώνοντας 11,3% για να κλείσει στα 196,35 $ – το υψηλότερο σημείο του σε επτά εβδομάδες – και αυξήθηκε περαιτέρω κατά 1,71% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου φτάνοντας τα 199,70 $.

Η Iren, γνωστή στο παρελθόν ως Iris Energy, σημείωσε επίσης αξιοσημείωτα κέρδη με άνοδο 10,21%, ενώ άλλες εταιρείες εξόρυξης όπως η TeraWulf και η MARA Holdings (πρώην Marathon Digital) είδαν τις μετοχές τους να αυξάνονται κατά 6,65% και 5,6%, αντίστοιχα.

Coinbase, Bitcoin Mining, Μετοχές, Halving, Εκλογές ΗΠΑ 2024

Η Semler Scientific, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών που αντικατοπτρίζει την επενδυτική προσέγγιση Bitcoin της MicroStrategy, είχε μια σταθερή μέρα αλλά σημείωσε άνοδο 4,3% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου. Εν τω μεταξύ, η Block, μια εταιρεία ψηφιακών πληρωμών, είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 2,8%, σύμφωνα με το Yahoo Finance.

Η MicroStrategy, γνωστή για τις μεγάλες κατοχές Bitcoin 252.220 BTC αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν μια από τις λίγες εταιρείες που υποχώρησαν, έκλεισε 5,1% χαμηλότερα στα 201,67 δολάρια, αλλά σημείωσε μικρή ανάκαμψη μετά από ώρες, κερδίζοντας 1,65% φτάνοντας τα 205 δολάρια. Ένας άλλος εξορύκτης Bitcoin, ο Core Scientific, σημείωσε πτώση 1,9% στα 12,97 $, με μια ελαφρά άνοδο μετά τις ώρες λειτουργίας στα 13,05 $.

Αυτά τα κέρδη ακολούθησαν μια αύξηση 5,7% της τιμής του Bitcoin σε 24 ώρες, ωθώντας το για λίγο σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τις 30 Ιουλίου. Αυτή η άνοδος τροφοδότησε την εικασία μεταξύ των ειδικών του κλάδου ότι το λεγόμενο “Uptober” θα μπορούσε να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο αναλυτής του Bitcoin On-Chain College τόνισε ότι το Bitcoin διέσχισε δύο σημαντικούς ανοδικούς δείκτες: τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών και τη βάση του βραχυπρόθεσμου κόστους κατόχου στα 62.600 $. Αυτά τα σημάδια δείχνουν την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των τιμών.

«Άρχισε ο Uptober;» ρώτησε το On-Chain College.

Ο Dan Tapiero, ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων κρύπτο 10T Holdings, πρότεινε σε ένα X post ότι το Bitcoin είναι κοντά στο να ξεπεράσει το όριο των 70.000 δολαρίων.

Ιστορικά, ο Οκτώβριος ήταν ένας ισχυρός μήνας για το Bitcoin, με τις τιμές να αυξάνονται τους εννέα από τους τελευταίους έντεκα Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass. Αυτή η τάση συχνά θέτει τις βάσεις για ένα δυνατό τελευταίο τρίμηνο.

Coinbase, Bitcoin Mining, Μετοχές, Halving, Εκλογές ΗΠΑ 2024

Ο CK Zheng, επικεφαλής επενδύσεων στο crypto hedge fund ZX Squared Capital, πιστεύει ότι παράγοντες όπως οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και το γεγονός του Bitcoin το 2024 θα μπορούσαν να οδηγήσουν την τιμή να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό των 73.738 $ τους επόμενους μήνες.

Μέχρι στιγμής, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 66.270 δολάρια, το οποίο εξακολουθεί να είναι 10,4% κάτω από το υψηλότερο σημείο από τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με το CoinGecko.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: