Το Mt. Gox παρατείνει την προθεσμία αποπληρωμής έως τον Οκτώβριο του 2025

Το Mt. Gox, το ανενεργό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, παρέτεινε την προθεσμία για την αποπληρωμή των πιστωτών του κατά έναν ακόμη χρόνο, μεταφέροντας την ημερομηνία στις 31 Οκτωβρίου 2025. Αυτό σηματοδοτεί άλλη μια καθυστέρηση στη μακροχρόνια διαδικασία επιστροφής κεφαλαίων σε όσους επηρεάστηκαν από την κατάρρευση της πλατφόρμας .

Η παράταση ανακοινώθηκε σε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία σημειώθηκε ότι «σημαντικός αριθμός πιστωτών αποκατάστασης δεν έχουν λάβει ακόμη τις πληρωμές τους» λόγω ελλιπών διαδικασιών.

Το Mt. Gox, κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στον κόσμο, διαχειριζόταν περίπου το 70% όλων των συναλλαγών Bitcoin παγκοσμίως στο αποκορύφωμά του. Ωστόσο, μια σειρά από σημαντικές παραβιάσεις ασφαλείας και εισβολές παρέμειναν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα την αναστολή των αναλήψεων και την τελική πτώση του ανταλλακτηρίου το 2014, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία περίπου 127.000 χρηστών.

Τον Ιούλιο, ο διαχειριστής που ήταν υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία του Mt. Gox ξεκίνησε τη διανομή περίπου 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές. Παρόλα αυτά, τα πορτοφόλια που συνδέονται με το ανταλλακτήριο εξακολουθούσαν να έχουν περιουσιακά στοιχεία περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Arkham Intelligence. Ο Nobuaki Kobayashi, ο διαχειριστής, εξήγησε:

«[…] πολλοί πιστωτές αποκατάστασης δεν έχουν λάβει τις πληρωμές τους λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων βημάτων. Επιπλέον, διάφορα ζητήματα στη διαδικασία αποπληρωμής είχαν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις για πολλούς πιστωτές».

Μεταξύ αυτών των ζητημάτων ήταν οι διπλές πληρωμές σε ορισμένους χρήστες που προκλήθηκαν από δυσλειτουργία του συστήματος, με το ανταλλακτήριο αργότερα να αναγνωρίζει το σφάλμα και να ζητά την επιστροφή των πλεοναζόντων χρημάτων.

Η διαδικασία αποπληρωμής έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή επίδρασή της στις τιμές του Bitcoin. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, πάνω από το 41,5%, ή 59.000 BTC, είχαν αναδιανεμηθεί. Τα δεδομένα από το Glassnode έδειξαν ότι οι πιστωτές διατηρούσαν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία νομικών διαδικασιών στην Ιαπωνία, το ανταλλακτήριο επιστρέφει 141.686 BTC, μαζί με Bitcoin Cash (BCH) και νομίσματα fiat στους πιστωτές. Τη στιγμή της γραφής, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 62.926 $, σημειώνοντας αύξηση 5,3% τις τελευταίες 24 ώρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: