Ο συνιδρυτής της Ripple συνεισφέρει $1 εκατομμύριο σε XRP για την υποστήριξη της καμπάνιας Harris

Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC) αποκαλύπτουν ότι ο Chris Larsen, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Ripple, δώρισε 1.754.815,29 XRP, αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων εκείνη την εποχή, στην προεδρική εκστρατεία Harris-Walz 2024. Η συνεισφορά, που έγινε στις 14 Αυγούστου 2024, κατευθύνθηκε στον Future Forward PAC, έναν όμιλο υπέρ της Χάρις, σύμφωνα με τα αρχεία της FEC. Η Eleanor Terrett, δημοσιογράφος του Fox Business, τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη δωρεά κρύπτο που υποστηρίζει την Harris.

Τον Σεπτέμβριο, η Future Forward PAC διευκρίνισε ότι δεχόταν δωρεές κρυπτονομισμάτων για την καμπάνια Harris, αφού φήμες λανθασμένα πρότειναν ότι η ίδια η καμπάνια χειριζόταν απευθείας δωρεές κρυπτονομισμάτων.

Από τον Οκτώβριο του 2024, η Future Forward φέρεται να έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές, ανά δεδομένα FEC.

Ripple, XRP, Ηνωμένες Πολιτείες, Kamala Harris, Εκλογές ΗΠΑ 2024

Ο Λάρσεν δεν ήταν μόνος στην υποστήριξή του στην Αντιπρόεδρο. Ένωσε μαζί με 87 άλλους εταιρικούς ηγέτες υπογράφοντας μια επιστολή που υποστηρίζει την Χάρις. Η επιστολή υπογράμμιζε την εμπιστοσύνη που έχει η επιχειρηματική κοινότητα στην Χάρις, αναφέροντας:

«Με την Καμάλα Χάρις στον Λευκό Οίκο, η επιχειρηματική κοινότητα μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα έχει έναν Πρόεδρο που θέλει οι αμερικανικές βιομηχανίες να ευδοκιμήσουν». Η επιστολή σημείωσε επίσης ότι «η Αντιπρόεδρος Χάρις έχει ισχυρό ιστορικό προώθησης ενεργειών για την τόνωση των επιχειρηματικών επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Χάρις προσπαθεί να φλερτάρει τη βιομηχανία κρύπτο

Περίπου την ίδια περίοδο, διάφορες ομάδες υπεράσπισης κρυπτονομισμάτων και ηγέτες του κλάδου ενώθηκαν για να συγκεντρώσουν 100.000 $ για την καμπάνια Harris, με στόχο να επηρεάσουν τη στάση της σχετικά με τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ. Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων ήλπιζε ότι η οικονομική της υποστήριξη θα ενθάρρυνε την Χάρις να επανεξετάσει την κάπως αντίπαλη προσέγγιση της διοίκησης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Ως απάντηση στην αυξανόμενη πίεση από τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, η καμπάνια Harris έκανε την πρώτη επίσημη δήλωση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στα τέλη Σεπτεμβρίου, λέγοντας:

«Θα συνεργαστούμε μαζί για να επενδύσουμε στην ανταγωνιστικότητα της Αμερικής, για να επενδύσουμε στο μέλλον της Αμερικής. Θα ενθαρρύνουμε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία προστατεύοντας παράλληλα τους καταναλωτές και τους επενδυτές μας».

Ωστόσο, η δήλωση απηχούσε σε μεγάλο βαθμό προηγούμενες θέσεις πολιτικής που είχε διατυπώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν νωρίτερα τον Μάιο του 2024, χωρίς να σηματοδοτήσει οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή προσέγγισης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: