77.000 πελάτες επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων, λέει ο εκδότης Crypto ETF Fidelity

Η Fidelity Investments, ένας σημαντικός παίκτης στα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται με ETF, αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 77.000 πελατών.

Στις 9 Οκτωβρίου, η εταιρεία ενημέρωσε τον γενικό εισαγγελέα του Μέιν ότι 77.099 πελάτες είχαν επηρεαστεί από αυτή την παραβίαση, που αποτελεί μικρό μέρος της ευρύτερης πελατειακής βάσης των 51,5 εκατομμυρίων.

Η παραβίαση σημειώθηκε μεταξύ 17 και 19 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε ονόματα πελατών και άλλες προσωπικές πληροφορίες μέσω δύο λογαριασμών που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Η Fidelity εντόπισε τη μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα και διέκοψε την πρόσβαση στις 19 Αυγούστου.

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αξίας 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στρατολόγησε εξωτερικούς ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσουν στην επίλυση της κατάστασης και τόνισε ότι κανένας λογαριασμός πελατών δεν επηρεάστηκε άμεσα.

Cybersecurity, Digital Asset Management, Data

Η Fidelity προσφέρει δύο χρόνια δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων και αποκατάστασης ταυτότητας σε όσους επηρεάζονται, συμβουλεύοντας τους πελάτες να παρακολουθούν οποιαδήποτε ασυνήθιστη οικονομική δραστηριότητα. Τα άτομα που επηρεάζονται θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτές τις υπηρεσίες μέσω του TransUnion Interactive.

Η Fidelity υπενθύμισε επίσης στους πελάτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να αναθεωρούν τακτικά τις οικονομικές τους καταστάσεις για ενδείξεις απάτης ή κλοπής ταυτότητας.

Αυτό σηματοδοτεί την τέταρτη παραβίαση δεδομένων που γνώρισε η Fidelity τον περασμένο χρόνο, με προηγούμενα περιστατικά να αναφέρθηκαν τον Μάρτιο και τον Ιούλιο.

Η Fidelity, η οποία κυκλοφόρησε τα spot Bitcoin και Ether ETFs στις ΗΠΑ φέτος, δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για περαιτέρω σχόλια. Το ταμείο Bitcoin του, το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), έχει προσελκύσει ροές σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία του τον Ιανουάριο, ενώ το ταμείο του Ethereum (FETH) έχει συγκεντρώσει 445 εκατομμύρια δολάρια σε ροές από τον Ιούλιο.

Η Fidelity δεν είναι η μόνη εταιρεία που γνώρισε τέτοιες παραβιάσεις πρόσφατα. Το OpenAI, καθώς και η AT&T, αντιμετώπισαν επίσης σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων φέτος, με το περιστατικό της AT&T να επηρεάζει περισσότερους από 100 εκατομμύρια πελάτες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: