Ο Επίτροπος SEC Mark Uyeda επικρίνει την πολιτική της Υπηρεσίας στα κρύπτο, αποκαλώντας την «καταστροφή»

Ο επίτροπος της SEC Mark Uyeda επέκρινε δριμύτατα τον χειρισμό των κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα από τον οργανισμό, περιγράφοντάς τον ως «καταστροφή» και κατηγορώντας την SEC ότι δεν παρέχει σαφείς κανόνες για τον κλάδο. Τα σχόλια του Uyeda έγιναν κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του σε πάνελ του Fox Business στις 10 Οκτωβρίου, όπου επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, επιβάλλει πολιτικές κρύπτο χωρίς να προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση για τις εταιρείες να τηρούν.

«Οι πολιτικές μας τα τελευταία χρόνια ήταν μια καταστροφή για ολόκληρο τον κλάδο», δήλωσε ο Uyeda. «Βασιζόμαστε στην επιβολή για να καθορίσουμε αυτές τις πολιτικές χωρίς να προσφέρουμε καμία σαφή καθοδήγηση. Κατά συνέπεια, τα δικαστήρια αφέθηκαν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες, οδηγώντας σε αντικρουόμενες αποφάσεις».

Αυτές οι παρατηρήσεις ακολούθησαν μήνυση που κατατέθηκε από το ανταλλακτήριο Crypto.com, το οποίο αμφισβήτησε τις ενέργειες της SEC αφού έλαβε μια ειδοποίηση Wells – μια επίσημη ειδοποίηση για πιθανή επιβολή. Το ανταλλακτήριο, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, ισχυρίζεται ότι η SEC έχει υπερβεί τη δικαιοδοσία της και αμφισβητεί τη θέση της υπηρεσίας ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα πρέπει να ταξινομηθούν ως τίτλοι.

Η προσέγγιση της SEC υπό τον Gensler έχει δεχθεί ευρεία κριτική από τη βιομηχανία κρύπτο, όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι η προσέγγιση της ρυθμιστικής αρχής είναι υπερβολικά επιθετική και στερείται σαφήνειας. Ο Gensler έχει επανειλημμένα παροτρύνει τις εταιρείες κρύπτο να συμμορφωθούν με τους υφιστάμενους νόμους περί χρεογράφων, αλλά οι εταιρείες του χώρου υποστηρίζουν ότι αυτοί οι κανόνες δεν ταιριάζουν στη μοναδική φύση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Uyeda εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της τρέχουσας στρατηγικής της SEC. «Ο δρόμος στον οποίο βαδίζουμε δεν φαίνεται να είναι ο σωστός», είπε, τονίζοντας την ανάγκη για σαφή καθοδήγηση σχετικά με το τι εμπίπτει στους κανονισμούς για τις κινητές αξίες.

Ενώ ο Uyeda απέφυγε να κάνει εικασίες σχετικά με τα προσωπικά κίνητρα του Gensler για την πολιτική στα κρύπτο, αναγνώρισε ότι ο πρόεδρος της SEC έχει μια ισχυρή προοπτική για το πώς θα πρέπει να ρυθμίζονται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο Uyeda, μαζί με τη συνάδελφο Επίτροπο Hester Peirce, έχει υποστηρίξει για πιο προοδευτικές πολιτικές κρύπτο, αλλά σημείωσε ότι η κατεύθυνση του οργανισμού καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον Gensler.

«Τελικά, είναι ο πρόεδρος Gensler που καθορίζει την ημερήσια διάταξη εντός της SEC και το προσωπικό ακολουθεί το παράδειγμά του», παρατήρησε ο Uyeda.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: