Η HBO ισχυρίζεται ότι ο Peter Todd είναι ο Satoshi Nakamoto

Το τελευταίο ντοκιμαντέρ του HBO προσπαθεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του αινιγματικού δημιουργού του Bitcoin, Satoshi Nakamoto, και επισημαίνει τον Καναδό προγραμματιστή του πυρήνα Bitcoin Peter Todd ως τον εγκέφαλο πίσω από το κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Politico στις 9 Οκτωβρίου, ο Cullen Hoback, ο παραγωγός του Money Electric: The Bitcoin Mystery , παρουσιάζει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Todd είναι ο Nakamoto κατά τη διάρκεια αντιπαραθέσεων τόσο με τον Todd όσο και με τον ιδρυτή του Blockstream, Adam Back.

Το συμπέρασμα του ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον Τοντ να απαντά σε μια προκλητική ερώτηση του Χόμπακ λέγοντας: «Λοιπόν, ναι, είμαι ο Σατόσι Νακαμότο». Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν είναι οριστική απόδειξη ότι ο Todd είναι ο πραγματικός δημιουργός του Bitcoin. Έχει χρησιμοποιήσει συχνά τη φράση «Είμαι ο Σατόσι» για να υποστηρίξει το δικαίωμα του αρχικού δημιουργού να διατηρεί την ανωνυμία του.

Πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ, ο Τοντ αρνήθηκε δημοσίως ότι ήταν ο δημιουργός του Bitcoin και εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τους ισχυρισμούς του Hoback μετά από τα πρώτα κλιπ που υπαινίχθηκαν ότι ήταν ο Nakamoto. Μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, ο Todd επανέλαβε την άρνησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας στις 8 Οκτωβρίου ως απάντηση σε ένα σχόλιο στο X, «Δεν είμαι ο Satoshi».

Satoshi Nakamoto, Bitcoin Core

Ο Todd είχε στο παρελθόν αστειευτεί ότι είναι Satoshi. Σε ένα επεισόδιο του 2019 του podcast What Bitcoin Did , είπε, “Είμαι ο Satoshi, όπως και όλοι οι άλλοι”. Διηγήθηκε επίσης ότι έκανε την πρώτη του αγορά Bitcoin γύρω στον Οκτώβριο του 2010, όταν το κρυπτονόμισμα αποτιμήθηκε σε περίπου 20 σεντς, περίπου δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του white paper του Bitcoin στις 31 Οκτωβρίου 2008.

Γιατί ο Todd ονομάστηκε Satoshi

Το σκεπτικό του Holback για την εμπλοκή του Todd ως Nakamoto βασίζεται σε ένα αρχείο καταγραφής συνομιλιών στο οποίο ο Todd δήλωσε ότι ήταν «ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο στο πώς να θυσιάσετε τα Bitcoins σας». Πρόσθεσε ότι είχε κάνει μια τέτοια θυσία με το χέρι. Ο Hoback ερμηνεύει αυτό το μήνυμα ως αναγνώριση ότι ο Todd είχε χάσει αμετάκλητα την πρόσβαση στο εκτιμώμενο 1,1 εκατομμύριο Bitcoin, αξίας 69,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πιστεύεται ότι κατέχει ο Nakamoto.

Πριν από τον συγκλονιστικό ισχυρισμό του Hoback, ο Todd μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με το γιατί ο δημιουργός του Bitcoin μπορεί να επιλέξει να παραμείνει ανώνυμος. Έθεσε το ερώτημα: «Τι θα γινόταν αν ο πραγματικός λόγος για τη χρήση του ονόματος Satoshi […] ήταν για να μπορέσουν οι άνθρωποι να πάρουν το Bitcoin στα σοβαρά; Άρα μπορούσαν να πιστέψουν ότι δημιουργήθηκε από έναν πραγματικό κρυπτογράφο και όχι από κάποιο παιδί ακόμα στο σχολείο;»

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: