Το δικαστήριο εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της FTX

Ο δικαστής των ΗΠΑ Τζον Ντόρσεϊ υπέγραψε επίσημα ένα σχέδιο για το FTX, το άλλοτε σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, να τερματίσει τις δραστηριότητές του και να αρχίσει να αποζημιώνει τους χρήστες του.

Κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής συνεδρίασης στις 7 Οκτωβρίου στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, ο δικαστής Dorsey έδωσε την έγκρισή του για τη στρατηγική εκκαθάρισης της FTX. Αυτό το σχέδιο θα επιτρέψει στην εταιρεία να αρχίσει να αποπληρώνει το 98% των χρηστών με περίπου το 119% των αξιών του λογαριασμού τους που διεκδικούν. Αυτή η απόφαση έρχεται σχεδόν δύο χρόνια αφότου η FTX κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο του 2022, η οποία οδήγησε σε πολλαπλές ποινικές διώξεις και αστικές αγωγές.

«Αυτή η έγκριση του Δικαστηρίου σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή μας να επιστρέψουμε κεφάλαια σε πελάτες και πιστωτές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αναδιάρθρωσης της FTX, John J. Ray III, ο οποίος εξήγησε περαιτέρω:

«Καθώς προχωράμε, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο να παραδώσουμε το 100% των απαιτήσεων πτώχευσης με πρόσθετο ενδιαφέρον για τους μη κυβερνητικούς πιστωτές, καθιστώντας αυτήν μια από τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες διανομές πτωχευτικών περιουσιακών στοιχείων που έγιναν ποτέ».

Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με το σχέδιο.

Οι επικριτές εξέφρασαν ανησυχίες ότι, ενώ το σχέδιο στοχεύει να αποζημιώσει τους πιστωτές για τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν στην FTX, δεν λαμβάνει υπόψη τα σημαντικά κέρδη που έχουν δει πολλά tokens μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και 2024. Ο Sunil Kavuri, πιστωτής FTX παρών στην ακρόαση, στο παρελθόν υποστήριξε ότι οι χρήστες ενδέχεται να ανακτήσουν μόνο το 10-25% της αρχικής αξίας των κρύπτο τους.

Την εποχή που η FTX κήρυξε πτώχευση το 2022, το Bitcoin αποτιμήθηκε σε περίπου 16.000 δολάρια. Μέχρι τη στιγμή αυτής της αναφοράς, η τιμή του Bitcoin είχε εκτοξευθεί σε πάνω από 63.000 δολάρια. Αυτή η αύξηση των τιμών έχει αφήσει εκατομμύρια χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στα δισεκατομμύρια που είναι κλειδωμένα στους λογαριασμούς τους FTX για σχεδόν δύο χρόνια.

Αρκετά από τα κορυφαία στελέχη της FTX αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης λόγω της εμπλοκής τους στην κατάρρευση της εταιρείας. Ο Sam Bankman-Fried, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών μετά την καταδίκη του το 2023. Εν τω μεταξύ, η Caroline Ellison, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παραμένει αβέβαιο πότε η FTX θα αρχίσει να αποζημιώνει τους χρήστες μετά την απόφαση του δικαστή. Υπήρχαν φήμες τον Σεπτέμβριο για την εξόφληση των απαιτήσεων, αλλά αυτές αποδείχθηκαν αναληθείς. Μόλις αποδεσμευτούν δισεκατομμύρια κεφάλαια στους χρήστες, θα μπορούσε να προκαλέσει μια σημαντική αλλαγή στην αγορά κρυπτογράφησης, όπως ακριβώς έκαναν οι πληρωμές του Mt. Gox στα μέσα του 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: