Ο Επικεφαλής Επιβολής της SEC, Grewal, θα παραιτηθεί

Σε ανακοίνωσή του στις 2 Οκτωβρίου, ο Gurbir Grewal, επικεφαλής της επιβολής του νόμου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), αποκάλυψε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του στις 11 Οκτωβρίου. Η θητεία του ήταν αξιοσημείωτη για μια σκληρή στάση στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Αν και δεν έχει οριστεί μόνιμος διάδοχος, ο Sanjay Wadhwa, ο σημερινός αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος επιβολής της SEC, θα υπηρετήσει ως προσωρινός διευθυντής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής επιβολής, ο Grewal πίεσε για περισσότερες από 100 ενέργειες επιβολής, στοχεύοντας ιδιαίτερα τη μη συμμόρφωση στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο κρύπτο. Η SEC τόνισε ότι οι προσπάθειές του περιελάμβαναν ενέργειες εναντίον μεγάλων παγκόσμιων πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Η απροσδόκητη παραίτηση του Grewal πυροδότησε εικασίες για πιθανή αλλαγή στην προσέγγιση της SEC για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

Τον Σεπτέμβριο, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Kamala Harris εξέφρασε την υποστήριξή της για την ηγεσία των ΗΠΑ στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, σηματοδοτώντας την πρώτη της δημόσια δήλωση σχετικά με το θέμα.

Ο Jake Chervinsky, επικεφαλής νομικός διευθυντής στο Variant Fund, σχολίασε στο X (πρώην Twitter) στις 2 Οκτωβρίου, υποδηλώνοντας ότι η αποχώρηση του Grewal μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος αυτού που περιέγραψε ως «παράνομη παρενόχληση» της βιομηχανίας κρύπτο, επισημαίνοντας αρκετές δικαστικές ήττες που αντιμετωπίστηκαν από την SEC.

Με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι πιέσεις στην SEC έχουν αυξηθεί. Τον Ιούλιο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, εάν κερδίσει τις εκλογές.

Ο ίδιος ο Γκένσλερ αντιμετώπισε κριτική τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου οι νομοθέτες αμφισβήτησαν τον χειρισμό του κανονισμού κρύπτο.

Εν τω μεταξύ, ο τομέας των κρυπτονομισμάτων οπισθοχωρεί ενάντια στην επιθετική στάση της SEC, ειδικά ενόψει των εκλογών. Η Ripple, η Coinbase και άλλοι παράγοντες του κλάδου συσπειρώθηκαν πίσω από το Fairshake, το οποίο ανέφερε ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 169 εκατομμύρια δολάρια για τον εκλογικό κύκλο του 2024.

Η αποχώρηση του Γκρέουαλ τερματίζει μια τριετία που ηγείται του τμήματος επιβολής της SEC, κατά τη διάρκεια της οποίας πέρασε συνολικά 21 χρόνια με την υπηρεσία. Αναλογιζόμενος τον χρόνο του στην SEC, ο Grewal δήλωσε ότι ήταν περήφανος για τα επιτεύγματα που έγιναν υπό την ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης διάφορων παραγόντων της αγοράς και της αντιμετώπισης των αναδυόμενων κινδύνων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: