Η Bitwise καταθέτει αρχεία καταχώρησης του XRP ETF στο Delaware

Ένας εκπρόσωπος της Bitwise επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχει καταχωρίσει ένα XRP (ETF), όπως υποδεικνύεται από αρχεία που βρέθηκαν στον ιστότοπο του Τμήματος Εταιρειών του Delaware.

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση, το Bitwise XRP ETF καταχωρήθηκε επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο εισηγμένος αντιπρόσωπος για την κατάθεση είναι η CSC Delaware Trust Company, η οποία εδρεύει στο Wilmington, Delaware.

Ωστόσο, η εγγραφή στο Delaware δεν υποδηλώνει απαραιτήτως ότι μια υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είναι προσεχής σύντομα. Μια επίσημη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε να πάρει ακόμα μήνες για να υλοποιηθεί.

Αυτή η εγγραφή έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, υπαινίχθηκε τη δυνατότητα για ένα ETF XRP , χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη «αναπόφευκτη» μετά την εισαγωγή των ETF Bitcoin και Ether στις ΗΠΑ.

Εάν ένα XRP ETF λάβει έγκριση, θα μπορούσε να παρέχει στους θεσμικούς επενδυτές έναν ρυθμιζόμενο τρόπο να αποκτήσουν έκθεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αυξάνοντας ενδεχομένως τη ρευστότητα και την υιοθέτηση του διακριτικού.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν εικασίες γύρω από την πιθανότητα ενός XRP ETF. Τον Νοέμβριο του 2023, η τιμή του XRP εκτινάχθηκε κατά 12% μετά την εμφάνιση μιας δόλιας κατάθεσης για ένα «BlackRock iShares XRP Trust» στο Ντέλαγουερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για κυκλοφορία. Ωστόσο, η κατάθεση απομυθοποιήθηκε αργότερα από τη BlackRock και οι αρχές του Ντέλαγουερ ερευνούν την παραπλανητική υποβολή.

Αυτή η πρόσφατη εγγραφή ακολουθεί μια μακρά νομική μάχη μεταξύ της SEC και του εκδότη XRP Ripple Labs. Η SEC κατέθεσε αγωγή κατά της Ripple το 2020, κατηγορώντας την εταιρεία ότι διεξήγαγε μη εγγεγραμμένη προσφορά τίτλων πουλώντας XRP .

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, τον Ιούλιο του 2023, η δικαστής Analisa Torres αποφάσισε ότι το XRP δεν θεωρείται τίτλος όταν πωλείται σε δημόσια χρηματιστήρια, μια μερική νίκη για το Ripple. Ωστόσο, η απόφαση άφησε επίσης ανοιχτή την πόρτα για τις θεσμικές πωλήσεις XRP να ταξινομηθούν ως τίτλοι.

Τον Σεπτέμβριο, τόσο η SEC όσο και η Ripple ζήτησαν από κοινού την αναστολή της τελικής απόφασης της υπόθεσης εν αναμονή της διαδικασίας προσφυγής. Αυτή η αναστολή θα μπορούσε να διακόψει τη διαδικασία μέχρι να καθοριστεί το αποτέλεσμα της προσφυγής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: