Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κίνας ζητά μια εθνική μελέτη για τα κρυπτονομίσματα μετά το ρεκόρ που σημείωσαν τα αμερικανικά Bitcoin ETFs

Κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας στο Φόρουμ Επικεφαλής Οικονομολόγων Tsinghua Wudaokou 2024 στο Πεκίνο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κίνας Lou Jiwei τόνισε την ανάγκη για την Κίνα να αξιολογήσει διεξοδικά τις εξελίξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Όπως αναφέρει το Sina Finance, ο Lou συζήτησε τους πιθανούς κινδύνους που θέτουν τα κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα όσον αφορά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα , σημειώνοντας την αστάθειά τους και τον πιθανό ρόλο τους σε δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεταβαλλόμενο τοπίο της πολιτικής κρυπτογράφησης των ΗΠΑ, αναφέροντας συγκεκριμένα την πρόσφατη έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) των spot διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων Bitcoin (ETF).

Αναστροφή πολιτικής κρύπτο των ΗΠΑ

Ο Λου υπογράμμισε τη σημασία αυτής της αλλαγής στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι των κρυπτονομισμάτων. Προέτρεψε τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές και τους φορείς χάραξης πολιτικής να παραμείνουν ενήμεροι για αυτές τις παγκόσμιες αλλαγές, καθώς θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τόνισε την ανάγκη για μια βαθιά ανάλυση τόσο των κινδύνων όσο και των καινοτομιών που επιφέρουν τα ψηφιακά νομίσματα, τονίζοντας ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της αυξανόμενης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ.

«Πρέπει επίσης να εξετάσουμε τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις και αλλαγές πολιτικής, καθώς είναι απαραίτητες για την εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας», δήλωσε.

Η Κίνα κυριαρχεί στο κρύπτο hashrate

Παρά την απαγόρευση της Κίνας για την εξόρυξη και τη διαπραγμάτευση Bitcoin το 2021, η χώρα εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο σε σημαντικό τμήμα του δικτύου εξόρυξης Bitcoin, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 55% του παγκόσμιου κατακερματισμού της μέσω εξόρυξης pools.

Ωστόσο, σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο X, ο Ki Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, σημείωσε ότι αυτή η κυριαρχία διαβρώνεται αργά, με τις εταιρείες εξόρυξης των ΗΠΑ να διαχειρίζονται τώρα περίπου το 40% των παγκόσμιων εργασιών εξόρυξης Bitcoin. Ο Ju εξήγησε ότι οι αμερικανικές δεξαμενές επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην εξυπηρέτηση θεσμικών ανθρακωρύχων, ενώ οι κινεζικές pools εξυπηρετούν μικρότερους, μεμονωμένους miners στην Ασία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: