Οι πληρωμές διανομής FTX δεν θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου

Οι εικασίες στροβιλίζονται στο διαδίκτυο ότι η FTX θα αρχίσει να διανέμει κεφάλαια αποζημίωσης σε πιστωτές και πελάτες στις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες είναι ανακριβείς, καθώς κανένα σχέδιο αποζημίωσης δεν έχει λάβει νομική έγκριση αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κατάθεση του Κεφαλαίου 11, η επόμενη ακρόαση για την επιβεβαίωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης έχει οριστεί για τις 7 Οκτωβρίου. Αυτή η ακρόαση θα προεδρεύεται από τον δικαστή John T. Dorsey του Πτωχευτικού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ.

Εάν το σχέδιο λάβει έγκριση δικαστηρίου, οι πιστωτές με απαιτήσεις κάτω των $50.000 ενδέχεται να αρχίσουν να βλέπουν πληρωμές μέχρι τα τέλη του 2024. Όσοι έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, ωστόσο, ενδέχεται να μην λάβουν κεφάλαια μέχρι το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Το σχέδιο διανομής αντιμετωπίζει αντιδράσεις από τους πιστωτές

Μια ομάδα πιστωτών της FTX, με επικεφαλής τον Sunil Kavuri, έχει διατυπώσει αρκετές αντιρρήσεις για την τρέχουσα πρόταση αναδιοργάνωσης. Μεταξύ των ανησυχιών τους είναι τα αιτήματα για αποζημίωση με τη μορφή περιουσιακών στοιχείων σε είδος, αντί για μετρητά, καθώς και οι αντιρρήσεις σχετικά με τις φορολογικές συνέπειες από τη λήψη πληρωμών σε μετρητά.

Η νομική ομάδα της FTX, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι η διανομή μετρητών είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς πτώχευσης του Κεφαλαίου 11. Προειδοποιούν ότι η παρέκκλιση από αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε να διαταράξει τη διαδικασία. Ωστόσο, η συζήτηση για το εάν οι πιστωτές θα πρέπει να πληρωθούν σε μετρητά ή με κρύπτο παραμένει έντονη, με τους πιστωτές να υποστηρίζουν ότι μόνο οι πληρωμές σε είδος θα αποζημιώσουν πλήρως τους ίδιους και τους πρώην πελάτες για τις απώλειές τους.

Σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο, οι επιστροφές θα υπολογίζονταν με βάση την αξία του Bitcoin τη στιγμή που κατατέθηκε η νομική αίτηση, όταν η τιμή του Bitcoin ήταν περίπου $16.000. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα οι πιστωτές να λάβουν μόνο το 25% περίπου της αρχικής τους συμμετοχής, σύμφωνα με τον Kavuri.

Επίπτωση στην αγορά των πληρωμών διανομής FTX

Ο Markus Thielen, ιδρυτής της 10x Research, έχει προτείνει ότι οι ενδεχόμενες πληρωμές FTX θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά την ευρύτερη αγορά.

Ο Thielen είπε ότι η αποζημίωση θα μπορούσε να εισφέρει στην αγορά μεταξύ 5 και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας πιθανώς τη ζήτηση και αυξάνοντας τις τιμές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: