Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών είναι απίθανο να επηρεάσει την άνοδο του Bitcoin το 4ο τρίμηνο, προβλέπει το hedge fund

Η τιμή του Bitcoin είναι έτοιμη να επωφεληθεί από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, σύμφωνα με τον CK Zheng, τον επικεφαλής επενδύσεων της ZX Squared Capital.

Ιστορικά, το Bitcoin έχει σημειώσει ισχυρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο μετά τα γεγονότα της κατά το ήμισυ και αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί. Ο Zheng επεσήμανε ότι και τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο εθνικό χρέος και τα ελλείμματα, τα οποία πιστεύει ότι θα λειτουργήσουν υπέρ του Bitcoin μετά τις εκλογές.

«Ούτε τα Ρεπουμπλικανικά ούτε τα Δημοκρατικά κόμματα αντιμετωπίζουν σωστά το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός άνεμος για το Bitcoin μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Zheng.

Το Bitcoin είχε προηγουμένως ευδοκιμήσει εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις εκλογές στις ΗΠΑ και ο Zheng πιστεύει ότι φέτος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Τα δεδομένα από την CoinGlass δείχνουν επίσης ότι το Bitcoin γνώρισε σημαντικά ράλι το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας συχνά το 50% κέρδη σε έξι περιπτώσεις από το 2013. Συγκεκριμένα, οι κύκλοι μείωσης κατά το ήμισυ του Bitcoin (halving) έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση αυτών των κερδών.

Το 2020, το έτος των τελευταίων εκλογών στις ΗΠΑ και μιας εκδήλωσης κατά το halving του Bitcoin, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 168% το τέταρτο τρίμηνο. Ο Zheng είναι αισιόδοξος ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει σε νέα υψηλά όλων των εποχών μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή λίγο αργότερα.

Ωστόσο, η Samantha Yap, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια της εταιρείας Web3 PR YAP, τόνισε ότι η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτών των ράλι δεν είναι μόνο οι αυξήσεις των τιμών. «Η πραγματική σημασία έγκειται στο κύμα ενδιαφέροντος λιανικής σε όλο τον χώρο των κρύπτο», είπε. Σύμφωνα με τη Yap, η προσοχή των μέσων ενημέρωσης τείνει να ακολουθεί αυτήν την εισροή, οδηγώντας σε ευρύτερη δημόσια εμπλοκή. Η πρόκληση για τη βιομηχανία κρύπτο είναι να διασφαλίσει ότι οι νέοι χρήστες βρίσκουν προσβάσιμες και πρακτικές εφαρμογές για να υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων αιχμής ενδιαφέροντος.

Ο Zheng σημείωσε επίσης ότι μια πιθανή μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Federal Reserve θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένας άλλος ανοδικός παράγοντας για το Bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, με την προϋπόθεση ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αποφύγει μια ύφεση. Εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση» – εξισορρόπηση του πληθωρισμού χωρίς να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση – η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να κινηθεί παράλληλα με δείκτες υψηλής τεχνολογίας όπως ο NASDAQ.

Ο Leo Fan, ιδρυτής της Cysic, ενός blockchain layer 1 που επικεντρώνεται σε zero-knowledge proofs, πρόσθεσε ότι η ρευστότητα επιστρέφει σιγά σιγά στην αγορά. Αυτή η ανανεωμένη ρευστότητα, μαζί με τη φήμη του Bitcoin ως «ψηφιακού χρυσού» και αντιστάθμισης έναντι ευρύτερων οικονομικών αβεβαιοτήτων, μπορεί να προσελκύσει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές, ειδικά καθώς οι παραδοσιακές αγορές παραμένουν ασταθείς.

Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου 64.400 $, σημειώνοντας πτώση 2% τις τελευταίες 24 ώρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: