Ο ιδρυτής της Binance CZ αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή των ΗΠΑ

Ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng “CZ” Zhao αφέθηκε ελεύθερος από μια ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ στις 27 Σεπτεμβρίου μετά την ολοκλήρωση της ποινής τεσσάρων μηνών σχετικά με παραβιάσεις κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML), σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ. όπως αναφέρει το Cryptonea.gr.

Ο CZ είχε δηλώσει ένοχος τον Νοέμβριο, παραδεχόμενος τις ομοσπονδιακές κατηγορίες για αποτυχία εφαρμογής επαρκών πρωτοκόλλων AML στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών. Μετά την έκκληση, ο CZ παραιτήθηκε επίσης από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε ανακοίνωση της 21ης ​​Νοεμβρίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ).

Με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια, η CZ έγινε το πλουσιότερο άτομο που εξέτισε ποινή σε φυλακή των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο, ο CZ επέστρεψε οικειοθελώς στις ΗΠΑ από το Ντουμπάι για να εκτίσει την ποινή του. Τους δύο πρώτους μήνες της φυλάκισής του πέρασε σε μια φυλακή ελάχιστης ασφαλείας στη νότια Καλιφόρνια, και ακολούθησε η μεταφορά του σε ένα μισό σπίτι στο Λονγκ Μπιτς, όπου του επετράπη να πραγματοποιεί επιτηρούμενες εξόδους κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με μια έκθεση του Fortune που δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. .

Ένας εκπρόσωπος της Binance εξέφρασε την ευτυχία για την επιστροφή του CZ, λέγοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο CZ είναι σε θέση να επανενωθεί με την οικογένειά του. Αν και δεν συμμετέχει πλέον στη διαχείριση του Binance, ανυπομονούμε να δούμε τις μελλοντικές του προσπάθειες. To exchange συνεχίζει να ευημερεί υπό την τρέχουσα ηγεσία μας, έχοντας πλέον ξεπεράσει τους 230 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως».

Αρχικά, το DOJ είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 36 μηνών για τον CZ, επικαλούμενος τη σοβαρότητα του αδικήματος. Ωστόσο, η τελευταία τετράμηνη ποινή αντιπροσώπευε σημαντική μείωση.

Η επίσημη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμιζε ότι η δήλωση ενοχής της CZ κάλυπτε όχι μόνο παραβιάσεις AML αλλά και μη αδειοδοτημένες διαβιβάσεις χρημάτων και παραβιάσεις κυρώσεων. Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο CZ γνώριζε ότι η αποτυχία του να εφαρμόσει κατάλληλα μέτρα AML θα επέτρεπε στην Binance να διευκολύνει τις συναλλαγές μεταξύ πελατών των ΗΠΑ και εκείνων σε χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις όπως το Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης στις 30 Απριλίου, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Σιάτλ, Ρίτσαρντ Τζόουνς, σημείωσε ότι δεν υπήρχαν πειστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι o CZ ενημερώθηκε άμεσα για παράνομες δραστηριότητες που συνέβαιναν στην Binance.

Ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο, p CZ συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ίδια η Binance επιβλήθηκε ποινή 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση των κανονισμών AML των ΗΠΑ. Παρά αυτές τις νομικές μάχες, η προσωπική περιουσία του CZ έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφη.

Ο ιδρυτής της Binance εξακολουθεί να διατηρεί κυρίαρχο μερίδιο στην εταιρεία, κατέχοντας σύμφωνα με πληροφορίες έως και το 90% του ανταλλακτηρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: