Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index επιστρέφει στη Ζώνη Greed 

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index εκτινάχθηκε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, μένοντας πάνω από το όριο των 60 για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Από την ενημέρωση στις 28 Σεπτεμβρίου, ο δείκτης έφτασε στο 64, μπαίνοντας στο εύρος «Greed», ενώ το Bitcoin σκαρφάλωσε για λίγο περίπου στα 66.000 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Αυτός ο δείκτης έχει σχεδιαστεί για να ποσοτικοποιεί τα συναισθήματα και το συναίσθημα της αγοράς γύρω από το Bitcoin και τον μεγαλύτερο χώρο crypto, με βαθμολογίες που κυμαίνονται από 0 (ακραίος φόβος) έως 100 (ακραία απληστία).

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, η αγορά κρυπτονομισμάτων πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της στο “Fear”, με τη χαμηλότερη βαθμολογία του έτους 17 να καταγράφεται στις 6 Αυγούστου, όταν το Bitcoin είχε τιμή περίπου 53.000 $. Η τελευταία φορά που ο δείκτης έφτασε σε παρόμοιο υψηλό ήταν στις 30 Ιουλίου, όταν και το Bitcoin διαπραγματεύτηκε κοντά στα 66.000 δολάρια.

Ο δείκτης αντλεί δεδομένα από πολλές βασικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων αναζήτησης Google, της δυναμικής της αγοράς, του συναισθήματος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της συνολικής αστάθειας της αγοράς. Αποδίδει συντελεστές στάθμισης όπως 25% στην αστάθεια της αγοράς και άλλο 25% στη δυναμική της αγοράς, με άλλους παράγοντες όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποτελούν το υπόλοιπο.

Σε μια πρόσφατη ανάλυση από την 10x Research, ο Markus Thielen, Επικεφαλής Έρευνας, πρότεινε ένα πιθανό crypto ράλι το τέταρτο τρίμηνο. Ανέφερε την ανάκαμψη του Bitcoin άνω των 65.000 δολαρίων ως καταλύτη, δυνητικά πυροδοτώντας το FOMO (φόβο απώλειας) στην αγορά.

Τα δεδομένα από το CoinMarketCap αποκαλύπτουν ότι το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά περίπου 11,18% τον τελευταίο μήνα, η ισχυρότερη μηνιαία απόδοσή του από τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, ο Τσαρλς Έντουαρντς, Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Capriole, προέβλεψε ότι σημαντικά κεφάλαια θα εισρεύσουν πίσω στο Bitcoin καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από τον χρυσό και τις παραδοσιακές μετοχές. Ο Edwards μοιράστηκε τις προοπτικές του σε μια ανάρτηση στις 27 Σεπτεμβρίου στο X, προβλέποντας επίμονη ζήτηση Bitcoin τους επόμενους έξι μήνες.

Η VanEck, μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, πρόσφατα ανέδειξε το Bitcoin ως το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις του 2024, με το κρυπτονόμισμα να σημειώνει άνοδο 124% σε αξία τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, η VanEck αναγνώρισε επίσης ότι η πρόσφατη πτώση της αγοράς έχει αφήσει μερικούς επενδυτές νευρικούς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: