Το PayPal επεκτείνει τις Υπηρεσίες Crypto για επαγγελματικούς λογαριασμούς για αγορές, πωλήσεις και trader

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το PayPal έκανε μια σημαντική ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας ότι οι κάτοχοι επιχειρηματικών λογαριασμών του μπορούν πλέον να αγοράζουν, να πουλούν και να κάνου trader κρυπτονομίσματα απευθείας μέσω των λογαριασμών τους στο PayPal.

Αυτή η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιρουμένων των εμπόρων στη Νέα Υόρκη.

Ο Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice President of Blockchain, Cryptocurrency και Digital Currency του PayPal, σχολίασε αυτή την εξέλιξη:

«Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν εκφράσει όλο και περισσότερο την επιθυμία για τις ίδιες δυνατότητες κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανταποκρινόμαστε σε αυτή τη ζήτηση παρέχοντας αυτήν τη νέα προσφορά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με ψηφιακά νομίσματα χωρίς κόπο».

Εκτός από τις συναλλαγές, οι έμποροι μπορούν επίσης να αποσύρουν τα ψηφιακά τους στοιχεία σε εξωτερικά πορτοφόλια ή σε πιο ασφαλή αποθήκευση εκτός σύνδεσης.

Το PayPal μπαίνει στο παιχνίδι Stablecoin

Τον Αύγουστο του 2023, η PayPal παρουσίασε το δικό της stablecoin, το PYUSD, σε συνεργασία με την Paxos. Το stablecoin (PYUSD) υποστηρίζεται πλήρως από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και βραχυπρόθεσμα ισοδύναμα μετρητών, γεγονός που το καθιστά υπερασφαλισμένο. Οι χρήστες μπορούν να εξαργυρώσουν το PYUSD σε αναλογία 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ.

Για να βελτιώσει τη χρήση του PYUSD, το PayPal επέκτεινε αργότερα το stablecoin στο δίκτυο Solana, γνωστό για το σημαντικά χαμηλότερο κόστος συναλλαγών του. Με αυτόν τον τρόπο, το PayPal στοχεύει να διευκολύνει μικρές συναλλαγές, όπως η αγορά ενός καφέ ή μεσημεριανού γεύματος, που μπορεί να είναι απαγορευτικό από πλευράς κόστους σε άλλα δίκτυα λόγω των υψηλών τελών και των αργών χρόνων επεξεργασίας. Για παράδειγμα, οι συναλλαγές Solana μπορεί να κοστίζουν μόλις 0,0025 $, ενώ οι συναλλαγές στο Ethereum μπορούν να φτάσουν σε διψήφια τέλη, ειδικά κατά τη συμφόρηση δικτύου.

Ως πρόσθετο χαρακτηριστικό, το PayPal ανακοίνωσε ότι το PYUSD στο Solana θα υποστήριζε «εμπιστευτικές συναλλαγές». Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την απόκρυψη του ποσού πληρωμής από το κοινό, διατηρώντας παράλληλα την ίδια τη συναλλαγή ορατή για συμμόρφωση.

Το PYUSD έχει αναπτυχθεί γρήγορα, φτάνοντας σε κεφαλαιοποίηση αγοράς 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, εξακολουθεί να ακολουθεί τους ηγέτες του κλάδου όπως το Tether (USDT) και το USDC της Circle. Από τον Αύγουστο του 2024, η Tether κατείχε τεράστια κεφαλαιοποίηση 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Circle είχε 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: