Η BNY προσεγγίζει το Crypto Custody για τα ETF καθώς η SEC διευκολύνει τις οδηγίες SAB 121

Η Bank of New York Mellon (BNY) βρίσκεται στα πρόθυρα να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρύπτο για τους πελάτες της από ETF, εστιάζοντας στο Bitcoin και το Ether, μετά από μια βασική ρυθμιστική αλλαγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Η SEC έχει χαλαρώσει τη στάση της, επιτρέποντας στην BNY να παρακάμψει τις προηγούμενες αμφισβητούμενες crypto accounting guidelines.

Νωρίτερα αυτό το έτος, το Γραφείο του Προϊσταμένου Λογιστή της SEC εξέτασε την κατάσταση και αποφάσισε ότι η BNY θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τη συμμόρφωση με την SEC χαλαρώνει την επιρροή της στο Staff Accounting Bulletin (SAB) 121, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το SAB 121 ορίζει ότι οι εταιρείες που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία κρύπτο πελατών πρέπει να τα αναφέρουν ως υποχρεώσεις στις οικονομικές τους καταστάσεις. Από την εισαγωγή του τον Απρίλιο του 2022, το SAB 121 αποτελεί πηγή ατελείωτης διαμάχης στη βιομηχανία κρύπτο των ΗΠΑ.

Η SEC άφησε να εννοηθεί ότι άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να λάβουν παρόμοια εξαίρεση. Ένας εκπρόσωπος είπε στο Bloomberg:

“Ορισμένοι broker dealers και τcustody banks έχουν δείξει επαρκώς στο προσωπικό της SEC ότι οι περιστάσεις τους διαφέρουν από αυτές που περιγράφονται στο SAB 121.” Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι, εφόσον οι πελάτες λαμβάνουν την ίδια προστασία για τα κρύπτο περιουσιακά τους στοιχεία που λαμβάνουν για τις παραδοσιακές ρυθμίσεις θεματοφυλακής, η μεταχείριση του ισολογισμού θα ακολουθεί το ίδιο.

Αν και η BNY έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως από την SEC, η τράπεζα πρέπει ακόμα να ζητήσει έγκριση από άλλους ρυθμιστικούς φορείς πριν ξεκινήσει τις υπηρεσίες φύλαξης κρύπτο. Η BNY δήλωσε στο Bloomberg:

«Η BNY ήταν και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τραπεζικές της ρυθμιστικές αρχές για να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων στους πελάτες της ETP σε μεγάλη κλίμακα».

Η εισαγωγή του SAB 121 εξέπληξε πολλούς και οδήγησε σε παρεξηγήσεις σχετικά με τη χρηματοοικονομική σταθερότητα εταιρειών όπως η Coinbase, η οποία ενσωμάτωσε τους λογιστικούς κανόνες στην οικονομική έκθεσή τους για το πρώτο τρίμηνο του 2022, πυροδοτώντας ψευδείς ανησυχίες για την οικονομική υγεία της εταιρείας.

Σύντομα ακολούθησε πολιτική ανάμειξη, με τους νομοθέτες να εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για αυτό που αποκαλούσαν «κανονισμό μεταμφιεσμένο ως καθοδήγηση προσωπικού» σε επιστολές προς τον πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, στα μέσα του 2022. Η γερουσιαστής Cynthia Lummis προέτρεψε το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας (GAO) να επανεξετάσει την καθοδήγηση. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, ο GAO κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το SAB 121 εμπίπτει στον νόμο αναθεώρησης του Κογκρέσου, απαιτώντας να υποβληθεί στο Κογκρέσο για πιθανή απόρριψη.

Τον Φεβρουάριο, αρκετές εξέχουσες χρηματοοικονομικές ενώσεις —όπως το Bank Policy Institute και η American Bankers Association— ζήτησαν συλλογικά την SEC να αποκλείσει τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία που καταγράφονται στο blockchain από τις απαιτήσεις του SAB 121. Παρά την αυξανόμενη πίεση, η SEC στάθηκε στις οδηγίες της. Αν και η νομοθεσία για την ανατροπή του SAB 121 ψηφίστηκε τον Μάιο, αντιμετώπισε μια οπισθοδρόμηση όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν άσκησε βέτο στην προσπάθεια τον Ιούνιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: