Ο επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της BlackRock διαφωνεί με την ταξινόμηση του Bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο “υψηλού κινδύνου”

Το Bitcoin έχει συχνά παρεξηγηθεί ως περιουσιακό στοιχείο «υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με τον Robbie Mitchnick, επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της BlackRock.

Σε μια συνέντευξη στις 24 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg, ο Mitchnick εξήγησε: «Η βιομηχανία crypto συνέβαλε ακούσια σε αυτήν την παρανόηση». Συνέχισε λέγοντας, «Ορισμένες δημοσιεύσεις και καθημερινά σχόλια έχουν λάβει το γεγονός ότι το Bitcoin, ως ένα ριψοκίνδυνο περιουσιακό στοιχείο, και το επεκτείνουν για να ισχυριστούν ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μετοχές, κάτι που είναι παραπλανητικό».

Ο Mitchnick τόνισε ότι, στον πυρήνα του, το Bitcoin λειτουργεί διαφορετικά από τις παραδοσιακές μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. «Όταν εξετάζετε τα υποκείμενα θεμελιώδη μεγέθη, οι μακροπρόθεσμοι οδηγοί του Bitcoin αποκλίνουν σημαντικά από εκείνους που επηρεάζουν τις μετοχές και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σχετίζονται και αντιστρόφως», είπε.

To τελευταίo white paper Bitcoin της BlackRock ταξινομεί το Bitcoin ως «μοναδικό διαφοροποιητή», επισημαίνοντας τις δυνατότητές του ως αντιστάθμισης τόσο έναντι νομισματικών όσο και γεωπολιτικών κινδύνων.

«Όταν αξιολογούμε το Bitcoin, το βλέπουμε πρωτίστως ως μια αναδυόμενη παγκόσμια νομισματική εναλλακτική», δήλωσε ο Mitchnick. «Είναι ένα σπάνιο, αποκεντρωμένο, μη κυρίαρχο περιουσιακό στοιχείο, απαλλαγμένο από κινδύνους αντισυμβαλλομένου ή παραδοσιακούς κινδύνους για τη χώρα».

Πρόσθεσε ότι η ταξινόμηση του Bitcoin ως «υψηλού κινδύνου» παραπλανά τους επενδυτές. «Με βάση τα χαρακτηριστικά που μόλις ανέφερα, θα πρέπει στην πραγματικότητα να θεωρηθεί περισσότερο ως ένα περιουσιακό στοιχείο με κίνδυνο».

Ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου αναφέρεται συνήθως σε επενδύσεις όπως μετοχές, μετοχές τεχνολογίας και ορισμένα εμπορεύματα που αποδίδουν καλά σε ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες. Αντίθετα, τα περιουσιακά στοιχεία με κίνδυνο, όπως ο χρυσός, το ασήμι και τα κρατικά ομόλογα, θεωρούνται πιο ασφαλή σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

«Η αλήθεια είναι ότι μόνο μερικά βασικά γεγονότα κάθε χρόνο επηρεάζουν πραγματικά τη θεμελιώδη αξία του Bitcoin», εξήγησε ο Mitchnick.

Η BlackRock προσφέρει επί του παρόντος ένα spot Bitcoin ETF, το iShares Bitcoin Trust (IBIT), επιτρέποντας στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin μέσω ενός ρυθμιζόμενου επενδυτικού μέσου.

Ο Mitchnick υποβάθμισε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με μια πρόσφατη ενημέρωση του Bitcoin ETF, το οποίο επιβάλλει αναλήψεις από το Coinbase εντός 12 ωρών. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα σημαντικό εδώ», διαβεβαίωσε. «Βελτιστοποιούμε συνεχώς τα μοντέλα μας με την Coinbase, όπως ακριβώς κάνουμε με όλους τους παρόχους υπηρεσιών, ως μέρος της φυσικής εξέλιξης αυτών των κρύπτο ETF».

Ο PlanB ονειρεύεται ένα σενάριο που θα έβλεπε το Bitcoin να αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια

Μέσα στο θόρυβο γύρω από το Bitcoin ETF της BlackRock, ο PlanB, ένας πολύ γνωστός αναλυτής κρύπτο και το μυαλό πίσω από το μοντέλο Bitcoin stock-to-flow (S2F), έχει προκαλέσει ενθουσιασμό με μια τολμηρή νέα πρόβλεψη.

Σε μια ανάρτηση στις 24 Σεπτεμβρίου στο X, ο PlanB περιέγραψε ένα σενάριο όπου το Bitcoin θα εκτιναχθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος του 2025. Φαντάζεται μια σειρά γεγονότων που ξεκινούν με τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, κάτι που φέρεται να θέτει τέλος στο «Πόλεμο κατά των κρύπτο», οδηγώντας το Bitcoin στα 100.000 δολάρια.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, σύμφωνα με τη θεωρία του PlanB, οι εταιρείες κρύπτο θα επέστρεφαν στις ΗΠΑ, ωθώντας το Bitcoin στα 200.000 δολάρια. Μετά από αυτό, ο Τραμπ θα δημιουργήσει ένα στρατηγικό αποθεματικό Bitcoin μέχρι τον Απρίλιο, ανεβάζοντας το περιουσιακό στοιχείο στα 400.000 δολάρια, προτού το «με όψη FOMO» ωθήσει το Bitcoin στο 1 εκατομμύριο δολάρια μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου.

Παρά τον ενθουσιασμό, πολλοί σχολιαστές βρήκαν την πρόβλεψη υπερβολικά αισιόδοξη. Ένας trader κρυπτονομισμάτων, ο κ. Moontastic, απάντησε χιουμοριστικά: «Αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, θα τρέξω γυμνός στους δρόμους».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: