Τα ETFs Ethereum βλέπουν τις μεγαλύτερες εκροές από τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας μείωση του θεσμικού ενδιαφέροντος

Τα Ethereum διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) γνώρισαν τις μεγαλύτερες εκροές τους από τον Ιούλιο, με περισσότερα από 79 εκατομμύρια δολάρια να αποσύρονται τη Δευτέρα. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική μείωση του θεσμικού ενδιαφέροντος για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατά κεφαλαιοποίηση αγοράς. Αυτά τα νούμερα είναι τα υψηλότερα από τις 29 Ιουλίου, όταν τα ETH ETF παρουσίασαν καθαρή εκροή 98 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της SoSoValue, και αντιπροσωπεύουν τις τέταρτες μεγαλύτερες εκροές από τότε που έκαναν το ντεμπούτο τους τα ETF που παρακολουθούν τον Ether στις 23 Ιουλίου.

Η πλειοψηφία αυτών των αναλήψεων προήλθε από το προϊόν ETHE της Grayscale, ενώ το ETHW ETF της Bitwise κατάφερε να προσελκύσει εισροές λίγο πάνω από 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Τα άλλα προϊόντα του ETF παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητα, χωρίς να παρουσιάζουν σημαντική δραστηριότητα προς καμία από τις δύο κατευθύνσεις.

(SoSoValue)

Αυτή η τάση εκροής σημειώθηκε παρά το ευρύτερο ράλι στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Οι μειώσεις των επιτοκίων της περασμένης εβδομάδας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα προκάλεσαν άνοδο στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του Ether κατά 11% την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η έλλειψη ευθυγράμμισης μεταξύ της απόδοσης των τιμών του ETH και των εκροών του ETF υποδηλώνει ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να διστάζουν σχετικά με τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του περιουσιακού στοιχείου.

Ένας βασικός δείκτης που παρακολουθεί τη σχετική απόδοση του Ether έναντι του Bitcoin έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο του από τον Απρίλιο του 2021, αντικατοπτρίζοντας την προτίμηση της αγοράς για την αντιληπτή σταθερότητα του Bitcoin έναντι της πιο κερδοσκοπικής, υψηλής ανάπτυξης ελκυστικότητας του Ether.

Ο Peter Chung, επικεφαλής της έρευνας στα Presto Labs, σημειώνει ότι οι επενδυτές παραδοσιακής χρηματοδότησης (TradFi) τείνουν να βρίσκουν την αφήγηση του «ψηφιακού χρυσού» του Bitcoin πιο ελκυστική από την ιδέα του Ethereum για έναν «παγκόσμιο υπολογιστή». Σε ένα μήνυμα, ο Chung εξήγησε ότι η καθιερωμένη ιδέα του χρυσού ως αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού κάνει το Bitcoin μια πιο κατανοητή επένδυση για τους επενδυτές του TradFi. Η πιο σύνθετη αφήγηση του Ethereum, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τους μη τεχνικούς επενδυτές να την αγκαλιάσουν πλήρως.

Ο Chung εξήγησε περαιτέρω ότι για εκείνους τους επενδυτές που έχουν ήδη κατανείμει κεφάλαια σε Bitcoin ETF, η προσθήκη της έκθεσης σε Ether προσφέρει λιγότερο πλεονέκτημα διαφοροποίησης, καθιστώντας την πιο δύσκολη πώληση για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου που θέλουν να επεκτείνουν τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού τους.

Ενώ το Bitcoin έφτασε σε νέα υψηλά όλων των εποχών τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο Ether δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την κορυφή του 2021, που επί του παρόντος βρίσκεται περίπου στο μισό αυτής της τιμής. Από έτος σε έτος, το Bitcoin έχει κερδίσει πάνω από 50%, ενώ ο Ether έχει μείνει πίσω με κέρδη λίγο κάτω από 15%.

Ο Augustine Fan, επικεφαλής των πληροφοριών στο SOFA.org, σχολίασε την ευθραυστότητα του τρέχοντος αισθήματος προς τα Ether ETF. Αν και οι τιμές του ETH έχουν ανέβει μετά την πρόσφατη αλλαγή πολιτικής της Fed, οι σημαντικές εκροές ETF υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί.

Ο Fan παρατήρησε, «Η συνέχιση αυτού του ράλι τιμών μπορεί να είναι το κλειδί για την αναζωπύρωση των εισροών ETF, αλλά αυτό εξαρτάται από το εάν οι ευρύτερες αγορές μετοχών θα δουν άλλη μια απότομη άνοδο πριν από το τέλος του έτους». Επισήμανε ότι η πρόσφατη αύξηση της τιμής του Ether κατά 11% δεν οφείλεται σε σημαντικές εξελίξεις και οι τελευταίες εκροές αντικατοπτρίζουν την παρατεταμένη αβεβαιότητα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης του Ether.

Ο ανεξάρτητος αναλυτής Nick Ruck πρότεινε επίσης ότι οι εκροές θα μπορούσαν να συνδέονται με την ανακατανομή των κεφαλαίων των επενδυτών αλλού λόγω της αυξανόμενης απαισιοδοξίας για το μέλλον του Ether. Ο Ruck σημείωσε, «Η πρόσφατη άνοδος στην τιμή του ETH μπορεί να έδωσε ένα παράθυρο σε ορισμένους επενδυτές να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, ειδικά δεδομένων των ευρύτερων ανησυχιών σχετικά με την αφήγηση ανάπτυξης του Ethereum».

Παρόλα αυτά, ο Ruck τόνισε ότι η επερχόμενη αναβάθμιση του Pectra του Ethereum, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2025, θα μπορούσε να εισάγει νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα πληρωμής τελών αερίου σε εναλλακτικά token, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στην προσέλκυση ανανεωμένου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, προς το παρόν, οι θεσμικοί επενδυτές μπορεί να αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες αγορές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: