Ο χρυσός έφτασε σε ρεκόρ καθώς το Bitcoin ξεπέρασε τα 64 χιλιάδες δολάρια το ράλι Σεπτεμβρίου

Οι τιμές του χρυσού έχουν εκτοξευθεί σε νέο υψηλό όλων των εποχών, ωθούμενοι από την πρόσφατη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, που οδήγησε τους αναλυτές κρυπτονομισμάτων να εξετάσουν πότε το Bitcoin μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, τα στοιχεία από το GoldPrice.org έδειξαν ότι το πολύτιμο μέταλλο είχε φτάσει τα άνευ προηγουμένου τιμή των 2.629 δολαρίων ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο άνω του 5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η μείωση των επιτοκίων κατά 0,5% της Fed, που ανακοινώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, έδωσε ώθηση στον χρυσό, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα των τοκοφόρων περιουσιακών στοιχείων όπως τα ομόλογα, στρέφοντας την εστίαση των επενδυτών σε αντισταθμίσεις πληθωρισμού όπως ο χρυσός.

Εκτός από την απόφαση της Fed, οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις – συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων συγκρούσεων όπως αυτές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, Ισραήλ και Χαμάς και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ – έχουν αυξήσει τη ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο.

Επιπλέον, μια έκθεση της Goldman Sachs από τις 12 Σεπτεμβρίου σημείωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως έχουν αυξήσει σημαντικά τα αποθέματά τους σε χρυσό, με τις αγορές να τριπλασιάζονται από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας το 2022. Η έκθεση προέβλεψε επίσης ότι ο χρυσός θα μπορούσε να φτάσει τα 2.700 δολάρια μέχρι τις αρχές του 2025. Αναμένονται μειώσεις των επιτοκίων της Fed.

Παρά αυτούς τους εντυπωσιακούς αριθμούς, ο Peter Boockvar, ο επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley Financial Group, επεσήμανε ότι ο χρυσός δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το προσαρμοσμένο με τον πληθωρισμό κορυφαίο του στα 3.200 δολάρια, το οποίο έφτασε το 1980.

Ο συνήγορος του χρυσού Peter Schiff, γνωστός για τον σκεπτικισμό του προς τα ψηφιακά νομίσματα, σχολίασε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), δηλώνοντας: «Ο χρυσός έφτασε σε άλλο υψηλό όλων των εποχών, αλλά λίγοι φαίνεται να παρατηρούν καθώς το Bitcoin κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας». Υποστήριξε ότι οι επενδυτές μπορεί να παραβλέπουν την ισχυρή απόδοση του χρυσού υπέρ του Bitcoin.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin βρίσκεται επίσης σε άνοδο, κερδίζοντας 8,5% από τη μείωση των επιτοκίων της Fed. Στις 23 Σεπτεμβρίου, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έφτασε στο ανώτατο όριο των 64.660 δολαρίων εντός της ημέρας, υψηλό τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με το CoinGecko.

Ο Markus Thielen, Διευθύνων Σύμβουλος της 10x Research, είπε στους επενδυτές σε ένα σημείωμα στις 22 Σεπτεμβρίου ότι η πιθανότητα σημαντικού ξεσπάσματος Bitcoin αυξάνεται καθώς πλησιάζει το κρίσιμο παράθυρο από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Ο Thielen προβλέπει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει σε νέο υψηλό όλων των εποχών μέχρι τα τέλη του 2024, συνεχίζοντας τα εποχιακά μοτίβα τιμών που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Με τον χρυσό και το Bitcoin να έχουν ανοδική τάση, οι επενδυτές μπορεί να πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά ποιο περιουσιακό στοιχείο θα υποστηρίξουν καθώς οι αγορές εξελίσσονται.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: