Bitcoin: 5 βασικά σημεία για την εβδομάδα

1) Όλα τα βλέμματα στραμμένα στα $65.000

Το Bitcoin ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου φτάνοντας σε υψηλό ενός μηνός, κλείνοντας την εβδομάδα με ανοδικές προοπτικές. Η τιμή εκτινάχθηκε στα 64.700 δολάρια μετά το εβδομαδιαίο κλείσιμο, με τα 65.000 δολάρια να είναι το επόμενο βασικό επίπεδο αντίστασης που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Το BTC/USD έφτασε για λίγο τα $64.700 πριν παγιωθεί κοντά στο εβδομαδιαίο επίπεδο κλεισίματος, σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη δυναμική. Οι trader στην Binance παρακολουθούν στενά τις τάσεις του order book. Συγκεκριμένα, ο Skew, γνωστός trader, τόνισε τη θετική τάση της αύξησης των ορίων προσφορών, υποδηλώνοντας ότι η στήριξη της αγοράς διατηρείται ισχυρή καθώς αυξάνονται οι τιμές.

«Υπάρχει βασική ρευστότητα προσφοράς περίπου 62.000 $ και βαθύτερη υποστήριξη γύρω στα $59.000, και τα δύο είναι κρίσιμα για τη διατήρηση της τρέχουσας ανοδικής τάσης», σημείωσε ο Skew. Τα 65.000 δολάρια θεωρούνται ευρέως ως το επόμενο σημαντικό εμπόδιο, με άφθονη ρευστότητα να περιμένει να δοκιμαστεί σε αυτό το επίπεδο.

Άλλοι παρατηρητές της αγοράς επανέλαβαν αυτό το συναίσθημα, με τα στοιχεία ρευστότητας να δείχνουν ότι η υποστήριξη συγκεντρώθηκε περίπου στα $63.000, διατηρώντας την τιμή σταθερή. Ορισμένοι traders είναι αισιόδοξοι ότι ένα ξεμπλοκάρισμα πέρα ​​από αυτό το σημείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

2) Το Bitcoin RSI πειράζει το «πιο αξιόπιστο» σήμα ταύρου

Ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) έχει αναδειχθεί ως κρίσιμος δείκτης για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του Bitcoin. Ο εβδομαδιαίος RSI, ο οποίος είχε πτωτική τάση, δείχνει τώρα σημάδια ανόδου, διατηρώντας πάνω από το μέσο του 50. Αυτή η κίνηση συχνά θεωρείται αξιόπιστος πρόδρομος για σημαντικά κέρδη τιμών.

Όπως μοιράστηκε ο Titan of Crypto, μια έξαρση του εβδομαδιαίου RSI θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη ανοδική κίνηση μέχρι το τέλος του έτους, με πιθανό ενδιάμεσο στόχο τα $85.000 . Ένας άλλος εξέχων αναλυτής, ο Kevin Svenson, τόνισε ότι η κατάρρευση του RSI είναι ιστορικά ένα από τα πιο αξιόπιστα ανοδικά σήματα του Bitcoin, υποδεικνύοντας μια πιθανή άνοδο της τιμής που θα επεκταθεί έως το 2025.

3) Ο πυρετός αύξησης του ποσοστού διατηρεί τη διάθεση κινδύνου-περιουσίας σε υψηλά επίπεδα

Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, οδηγούν σε ένα κύμα αισιοδοξίας μετά την πρόσφατη μείωση των επιτοκίων κατά 0,5% της Federal Reserve. Η περικοπή εξέπληξε τις αγορές και οι προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις πριν από το τέλος του έτους αυξάνονται.

Από την ανακοίνωση της μείωσης των επιτοκίων στις 18 Σεπτεμβρίου, το Bitcoin έχει σκαρφαλώσει περίπου 6%, με την επόμενη απόφαση της Fed να έχει προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου. Ο S&P 500 έχει επίσης ράλι, φτάνοντας σε νέα υψηλά όλων των εποχών, καθώς οι αγορές ερμηνεύουν τις μειώσεις επιτοκίων ως θετικές για την οικονομία ανάπτυξη και εταιρικά κέρδη.

Η Mosaic Asset, στο τελευταίο της ενημερωτικό δελτίο, τόνισε πώς τα χαμηλότερα επιτόκια υποστηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα, παρά τις ήδη χαλαρές χρηματοοικονομικές συνθήκες. Με περισσότερα οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων για ανεργία και των στοιχείων του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι αγορές ενδέχεται να δουν αυξημένη αστάθεια.

4) Η ανοδική αγορά Bitcoin πλησιάζει τα «μεγαλύτερα κέρδη»

Καθώς το Bitcoin εισέρχεται σε μια βασική φάση του ανοδικού κύκλου του, η ιστορία υποδηλώνει ότι τα πιο σημαντικά κέρδη τιμών δεν έχουν ακόμη έρθει. Έρευνα από την K33 Research δείχνει ότι το Bitcoin βρίσκεται τώρα περίπου 672 ημέρες στον τρέχοντα κύκλο ανόδου της αγοράς, ο οποίος ευθυγραμμίζεται με τα προηγούμενα πρότυπα ταχείας ανάπτυξης που οδηγούν σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

Κοιτάζοντας πίσω, οι τελευταίες 365 ημέρες των προηγούμενων ανοδικών αγορών απέφεραν τα πιο σημαντικά κέρδη. Εάν η ιστορία επαναληφθεί, το Bitcoin θα μπορούσε να εισέλθει στην πιο εκρηκτική φάση ανάπτυξής του μέχρι σήμερα. Οι αναλυτές παρακολουθούν στενά εάν αυτό το μοτίβο θα διατηρηθεί, με μια ανοδική έκρηξη πιθανώς στον ορίζοντα.

5) Προειδοποίηση «FOMO» για κρύπτο συναίσθημα

Παρά την πρόσφατη άνοδο της τιμής του Bitcoin, το κλίμα της αγοράς παραμένει επιφυλακτικό, όπως αντικατοπτρίζεται από τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index. Ο δείκτης σημείωσε βαθμολογία 50/100 στις 23 Σεπτεμβρίου, υποδηλώνοντας ουδέτερη διάθεση. Αυτό υποδηλώνει ότι ενώ οι τιμές αυξάνονται, οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν είναι ακόμη υπερβολικά ευφορικοί.

Ωστόσο, η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει σημάδια αυξημένης αισιοδοξίας, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Η εταιρεία ερευνών Santiment προειδοποίησε τους traders να είναι επιφυλακτικοί για την υπερβολική αισιοδοξία, καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων συχνά κινούνται ενάντια στο κυρίαρχο συναίσθημα όταν οι αφηγήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνονται πολύ μονόπλευρες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια ξαφνική ύφεση ή διόρθωση είναι δυνατή εάν το συναίσθημα «FOMO» (φόβος απώλειας) γίνει πολύ ισχυρό.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: