Η VanEck αναφέρει ότι το Bitcoin ξεπέρασε σχεδόν κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων το περασμένο έτος

Το Bitcoin ξεπέρασε σχεδόν όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων το περασμένο έτος, αν και οι πρόσφατες πτώσεις της αγοράς έχουν αφήσει ορισμένους επενδυτές ανήσυχους, σύμφωνα με μια έκθεση του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων VanEck στις 19 Σεπτεμβρίου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, οι τιμές spot του Bitcoin αυξήθηκαν κατά περίπου 124%, με το Bitcoin να κερδίζει επίσης κυριαρχία μεταξύ των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με την VanEck, το ανώτατο όριο αγοράς του Bitcoin έφτασε περίπου τα 1,25 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 20 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας το 56% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων – αύξηση 15% από το προηγούμενο έτος.

Η VanEck παραμένει αισιόδοξη για τη «μακροπρόθεσμη ανοδική αγορά» του Bitcoin, υποδηλώνοντας ότι η μελλοντική ανάπτυξή του είναι πιθανό να συνεχιστεί. Σημείωσαν ότι ο ρόλος του Bitcoin ως επενδυτικού εργαλείου έχει εξελιχθεί από το 2023.

Προηγουμένως, η υιοθέτηση του Bitcoin ωθήθηκε κυρίως από ιδιώτες επενδυτές, εν μέρει υποκινούμενη από μια τάση γνωστή ως «επιγραφές», μια μέθοδο που επέτρεπε στους χρήστες να ενσωματώνουν αρχεία πολυμέσων απευθείας στο blockchain του Bitcoin, το οποίο κέρδισε δημοτικότητα το 2023.

Ωστόσο, καθώς οι επιγραφές ξεθώριασαν το 2024, τα τέλη συναλλαγών δικτύου Bitcoin παρουσίασαν σημαντική μείωση 52% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η VanEck επεσήμανε ότι τα κέρδη τιμών που παρατηρήθηκαν φέτος εξηγούνται καλύτερα από την αυξανόμενη χρήση του Bitcoin ως μέσο αποθήκευσης αξίας και μέσο για τη μεταφορά πλούτου.

Τον Ιανουάριο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την εισαγωγή στο χρηματιστήριο spot Bitcoin διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων (ETF), τα οποία έκτοτε έχουν συσσωρεύσει περίπου 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar. Οι διαχειριστές πλούτου έχουν αγκαλιάσει τα Bitcoin ETF με πρωτοφανή ρυθμό, σηματοδοτώντας μια από τις ταχύτερες υιοθεσίες ETF στην ιστορία, σύμφωνα με τον Matt Hougan, Chief Investment Officer της Bitwise.

Η έκθεση του VanEck, που συντάχθηκε από τον Matthew Sigel, Επικεφαλής της Έρευνας Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων, εντόπισε βασικούς μοχλούς για την ανάπτυξη του Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης ζήτησης για αποκεντρωμένα δίκτυα, του διευρυνόμενου θεσμικού ενδιαφέροντος και της κρατικής συμμετοχής στην εξόρυξη και το διεθνές εμπόριο.

Παρά τις ισχυρές επιδόσεις του Bitcoin, η έκθεση υπογράμμισε επίσης τους αγώνες που αντιμετώπισαν οι εξορύκτες Bitcoin τον περασμένο χρόνο. Ένας σημαντικός παράγοντας ήταν το γεγονός του Bitcoin κατά το halving τον Απρίλιο, το οποίο μείωσε τις ανταμοιβές εξόρυξης από 6,25 BTC σε 3,125 BTC ανά μπλοκ. Αυτό έχει επηρεάσει σημαντικά την κερδοφορία των miners, με το Bitcoin Hashprice – δείκτης εσόδων εξόρυξης – να μειώνεται κατά 97% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την VanEck.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: