Η SEC εγκρίνει options για το spot Bitcoin ETF της BlackRock

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) χορήγησε έγκριση στον Nasdaq να εισάγει και να εμπορεύεται options που συνδέονται με το spot Bitcoin ETF της BlackRock.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η SEC εξέδωσε μια ειδοποίηση που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης για το iShares Bitcoin Trust με το σύμβολο IBIT στο Nasdaq. Το χρηματιστήριο επιβεβαίωσε ότι τα options trading για το Bitcoin ETF θα λειτουργούσε σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για άλλα ETF options.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SEC, «ΤΑ Options για το IBIT θα διακανονίζονται φυσικά με άσκηση αμερικανικού τύπου». Η ειδοποίηση τόνισε επίσης ότι θα ισχύουν τα πρότυπα εισαγωγής του Nasdaq, διασφαλίζοντας ότι το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο πληροί απαιτήσεις, όπως η ύπαρξη μεγάλου αριθμού μετοχών που διαπραγματεύονται ενεργά.

Περισσότερες εγκρίσεις εισερχόμενες;

Παραμένει αβέβαιο εάν η SEC θα επεκτείνει παρόμοιες εγκρίσεις για άλλα spot Bitcoin ETFs στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Ο αναλυτής του Bloomberg, Eric Balchunas, πρότεινε μέσω X (πρώην Twitter) ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν γρήγορα πρόσθετες εγκρίσεις.

«Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας έγκρισης. Το OCC (Office of the Controller of the Currency) και το CFTC (Commodity Futures Trading Commission) πρέπει επίσης να δώσουν το πράσινο φως πριν ξεκινήσουν επίσημα οι συναλλαγές», σημείωσε ο Balchunas. «Αν και δεν υπάρχει σταθερό χρονοδιάγραμμα για αυτές τις εγκρίσεις, αυτό εξακολουθεί να είναι μια σημαντική κίνηση με την SEC να εντάσσεται».

Στις αρχές Αυγούστου, ο όγκος συναλλαγών της IBIT ξεπέρασε τα 875 εκατομμύρια δολάρια, με όλα τα επενδυτικά προϊόντα spot Bitcoin να αγγίζουν συνολικά πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο Nasdaq έχει υποβάλει αίτημα στην SEC για την έγκριση διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προαίρεσης για spot Ethereum ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: