Η Revolut πρόκειται να λανσάρει το δικό της stablecoin

Ο κολοσσός της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, Revolut, φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης του δικού του crypto stablecoin . Σύμφωνα με έκθεση του Coindesk, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία της μοναδικής προσφοράς κρυπτονομισμάτων της. Οι Insiders έχουν προτείνει ότι η διαδικασία ανάπτυξης είναι ήδη «πολύ μακριά».

Ένας εκπρόσωπος της Revolut επιβεβαίωσε ότι η επέκταση των προσφορών κρυπτονομισμάτων της είναι μέρος των μελλοντικών σχεδίων της εταιρείας. Ωστόσο, τόνισαν ότι η αυστηρή συμμόρφωση με τους κανονισμούς θα είναι το επίκεντρο, διασφαλίζοντας ότι το stablecoin τους θα γίνει μια ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους επενδυτές στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο τομέας του stablecoin έχει γίνει ένα κρίσιμο συστατικό του ευρύτερου τοπίου των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το DeFi Llama, τα stablecoins συλλογικά κατέχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς που υπερβαίνει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Η σταθερότητα και η σχετική ασφάλειά τους έχουν τραβήξει την προσοχή σημαντικών παραδοσιακών χρηματοοικονομικών παραγόντων.

Η εισαγωγή του PYUSD από το PayPal νωρίτερα φέτος υπογραμμίζει μόνο το αυξανόμενο ενδιαφέρον από τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τα stablecoins. Τώρα, η Revolut ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη μάχη με τη δική της είσοδο στο χώρο, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του νέου της περιουσιακού στοιχείου κρυπτο.

Η εταιρεία fintech με έδρα το Λονδίνο έχει επίσης πρόσφατα εξασφαλίσει τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και, το 2024, η αξία της ήταν πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η επιτυχία τοποθετεί τη Revolut καλά για να κεφαλαιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά stablecoin.

Ενώ το USDT της Tether κυριαρχεί επί του παρόντος στο χώρο με κεφαλαιοποίηση 119 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έλεγχο πάνω από το 75% της αγοράς, ο ανταγωνισμός θερμαίνεται. Με μεγάλους παίκτες όπως η Ripple να λανσάρουν επίσης τα δικά τους stablecoin φέτος, το τοπίο διαμορφώνεται για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ανταγωνισμό τους επόμενους μήνες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: