Η προεδρία της Kamala Harris θα μπορούσε να οδηγήσει τις αμερικανικές εταιρείες κρύπτο στο εξωτερικό: Διευθύνων Σύμβουλος της Nansen

Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Alex Svanevik, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάλυσης blockchain Nansen, μοιράστηκε τις σκέψεις του σε μια συνέντευξη στο Token2049 σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024.

Ο Svanevik συζήτησε τις πιθανές επιπτώσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων, τόσο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και διεθνώς, ανάλογα με το αν ο επόμενος πρόεδρος είναι ο Donald Trump ή η Kamala Harris.

«Νομίζω ότι αν κερδίσει ο Τραμπ, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα ήταν πολύ θετικό για τον χώρο crypto στις ΗΠΑ […] Είναι ο πιο υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων μακράν. Από την άλλη πλευρά, με την Harris, φαίνεται ότι το περιβάλλον θα μπορούσε να παραμείνει εχθρικό απέναντι στα κρύπτο», δήλωσε ο Σβάνεβικ.

Η προεδρία της Harris θα μπορούσε να είναι ανοδική για τα κρύπτο εκτός των ΗΠΑ

Ο Svanevik πρότεινε ότι υπό την ηγεσία της Harris, η στάση της τρέχουσας κυβέρνησης για τα κρύπτο, η οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι δυσμενής, μπορεί να συνεχιστεί, δημιουργώντας ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον για την καινοτομία κρύπτο στις ΗΠΑ

Ωστόσο, ο Svanevik σημείωσε ότι η ανάληψη των καθηκόντων της Harris θα μπορούσε πραγματικά να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις κρύπτο διεθνώς λόγω πιθανών κανονιστικών προκλήσεων στις ΗΠΑ

«Αν σκεφτείτε μπροστά, θα μπορούσε να ωφελήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις κρύπτο εκτός των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες ενδέχεται να μετεγκατασταθούν σε πιο ευνοϊκές περιοχές», είπε ο Svanevik, μοιράζοντας γνώσεις από συνομιλίες με ηγέτες του κλάδου που ανέφεραν ότι μια προεδρία της Harris θα μπορούσε να τους παρακινήσει να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό. .

Η προεδρία του Τραμπ δυνητικά ανοδική για τα κρύπτο των ΗΠΑ

Ο Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν έχει ξεκινήσει τα δικά του έργα κρυπτονομισμάτων και έκανε δηλώσεις υπέρ των κρυπτονομισμάτων, θεωρείται ως κάποιος που θα μπορούσε να υπερασπιστεί τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Svanevik, η νίκη του Τραμπ στις εκλογές θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στον χώρο των κρύπτο εντός της χώρας.

«Είναι θετικό για τις ΗΠΑ αν νικήσει ο Τραμπ, αλλά αν η Harris αναλάβει τα καθήκοντά της, μπορεί να υπάρξει βραχυπρόθεσμος αρνητικός αντίκτυπος για την αγορά των ΗΠΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι για χώρες εκτός ΗΠΑ, η νίκη της Χάρις μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις κρύπτο εκτός των ΗΠΑ», σχολίασε ο Svanevik.

Αν και ο Τραμπ πιο πρόσφατα στράφηκε υπέρ των κρύπτο, αξίζει να θυμηθούμε ότι το 2019 εξέφρασε δημόσια σκεπτικισμό, αποκαλώντας το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα «βασισμένα στον αέρα» και δηλώνοντάς τα «όχι χρήματα».

Η υποστήριξη Τραμπ ανατρέπεται μετά το token launch

Μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για την κυκλοφορία του διακριτικού WLFI, η ανταπόκριση από την κοινότητα κρύπτο ήταν ανάμεικτη. Μέσα σε 24 ώρες από την ανακοίνωση στις 16 Σεπτεμβρίου, ορισμένα μέλη της κοινότητας επέκριναν την κίνηση, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποξενώσει μια μερίδα των υποστηρικτών του.

Ο Τραμπ μοιράστηκε τις λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας στο X (πρώην Twitter), δηλώνοντας ότι το WLFI θα ξεκινήσει ως μέρος του World Liberty Financial Project του, αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το έργο ήταν σπάνιες.

Ενώ ορισμένοι επέκριναν την απόφαση, άλλοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, υποδηλώνοντας ότι η χρονική στιγμή του έργου WLFI θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη και μπορεί να ήταν ένα λάθος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: