Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ – Εικασίες για απόπειρα δολοφονίας

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επιβεβαιώθηκε ως “ασφαλής”, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν πυροβολισμοί “στην περιοχή του”. Ο Στίβεν Τσανγκ, εκπρόσωπος του Τραμπ, εξέδωσε ανακοίνωση στις 15 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναφέρει: “Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά τους πυροβολισμούς στην περιοχή του. Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες προς το παρόν”.

Οι αναφορές δείχνουν ότι ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach της Φλόριντα, όταν συνέβη το περιστατικό. Το γήπεδο γκολφ αποκλείστηκε γρήγορα μετά τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, σύμφωνα με το CNN.

Παραμένει ασαφές αν επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον πρώην πρόεδρο. Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι ο δράστης μπορεί να είχε στόχο τον Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε ότι οι αστυνομικές αρχές ανέκτησαν ένα τουφέκι AK-47 στον τόπο του εγκλήματος.

Απόπειρα δολοφονίας στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια

Ο Τραμπ υπήρξε στόχος προηγούμενης απόπειρας δολοφονίας στις 13 Ιουλίου 2024, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Το περιστατικό ανακόπηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι πυροβόλησαν θανάσιμα τον επιτιθέμενο, που αργότερα ταυτοποιήθηκε ως ο 20χρονος Τόμας Κρουκς.

Μετά από αυτό το γεγονός, οι πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει την προεδρία σημείωσαν απότομη άνοδο στις αγορές προβλέψεων και το memecoin MAGA (TRUMP) αυξήθηκε κατά 52%. Οι αυξημένες πιθανότητες προκάλεσαν επίσης μια εκτίναξη της αξίας του Bitcoin, η οποία έφτασε τα 64.671 δολάρια στις 15 Ιουλίου. Εκείνη την εποχή, ο Austin Campbell, ιδρυτής της Zero Knowledge Consulting, σχολίασε: “Ιστορικά, οι απόπειρες δολοφονίας έχουν οδηγήσει σε αύξηση της υποστήριξης των υποψηφίων”.

Οι τρέχουσες αποδόσεις του Polymarket

Παρά την αρχική ισχυρή θέση του Τραμπ για το Polymarket, το προβάδισμά του μειώθηκε μετά από συζήτηση με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Οι πιθανότητές του να κερδίσει τις εκλογές μειώθηκαν κατά 3% κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, καθιστώντας την κούρσα μεταξύ Τραμπ και Χάρις εξαιρετικά αμφίρροπη στην ηλεκτρονική αγορά προβλέψεων. Οι πιθανότητες υπέρ του Τραμπ είχαν κορυφωθεί μετά την απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου, κατά την οποία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν ακόμη υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρική κούρσα του 2024. Ωστόσο, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου, η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών εκστρατειών έχει μειωθεί σημαντικά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: