Το Bitcoin ανακτά $60.000 καθώς ο αναλυτής προβλέπει μια μοναδική αλλαγή στην αγορά

Το Bitcoin ξεπέρασε και πάλι το σημαντικό όριο των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 30 Αυγούστου και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών υποδηλώνει ότι αυτή τη φορά μπορεί να είναι διαφορετικό, σύμφωνα με έναν αναλυτή της αγοράς crypto.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο αναλυτής Rajat Soni μοιράστηκε στο X (πρώην Twitter): “Αυτή η φορά είναι διαφορετική”. Ο Soni τόνισε ότι το Bitcoin “κρατιέται” πάνω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων για περισσότερους από έξι μήνες.

Αντίθετα, η τελευταία φορά που το Bitcoin παρέμεινε πάνω από τα 50.000 δολάρια ήταν το 2021, μια περίοδος στην οποία κυριάρχησαν οι μικροεπενδυτές. Ο Soni εξήγησε:

“Η τιμή δυσκολεύτηκε να παραμείνει πάνω από τα 50.000 δολάρια, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των αγορών προήλθε από μικροεπενδυτές, οι οποίοι συχνά καθοδηγούνται από συναισθηματικές αποφάσεις”.

Ο Soni τόνισε ότι “οι θεσμικοί επενδυτές έχουν πλέον παρέμβει, έτοιμοι να αγοράσουν ό,τι οι μικροεπενδυτές είναι πρόθυμοι να πουλήσουν”. Προειδοποίησε τους 96.900 ακολούθους του, αναφέροντας: “Αν πουλάτε τώρα, να είστε έτοιμοι να πληρώσετε ένα premium για να το αγοράσετε πίσω αργότερα”.

Επί του παρόντος, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 60.596 δολάρια, αντανακλώντας αύξηση 4,25% από τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Μετά την κίνηση του Bitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια, ένας crypto trader γνωστός ως Jelle υπέθεσε ότι το περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να ξεφύγει από την τυπική πτώση του Σεπτεμβρίου.

“Το Bitcoin είναι έτοιμο να κλείσει τον Σεπτέμβριο σε θετικό έδαφος”, παρατήρησε ο Jelle, σημειώνοντας ότι το Bitcoin έχει καταφέρει “θετικό κλείσιμο” τον Σεπτέμβριο μόνο τρεις φορές στο παρελθόν: το 2015, το 2016 και το 2023.

Τα δεδομένα της CoinGlass επιβεβαιώνουν ότι ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ο πιο αδύναμος μήνας του Bitcoin, με μέση μηνιαία απώλεια 4,49% τα τελευταία 11 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο Benjamin Cowen, ιδρυτής του Into The Cryptoverse, σημείωσε σε ανάρτησή του στις 14 Σεπτεμβρίου ότι το Bitcoin είχε επιτύχει “το υψηλότερο ημερήσιο κλείσιμο για την κυριαρχία του BTC σε αυτόν τον κύκλο”.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά ανέρχεται στο 57,80%, σύμφωνα με το TradingView.

Επιπλέον, ο Will Clemente, συνιδρυτής της Reflexivity Research, ανέφερε σε ανάρτησή του στις 13 Σεπτεμβρίου ότι υπάρχουν “πρώιμα σημάδια επιστροφής της δυναμικής στους τεχνικούς δείκτες του Bitcoin”.

Ο Clemente πρόσθεσε: “Μια ανάκαμψη του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, μαζί με το πρώτο υψηλότερο υψηλό του εδώ και έξι μήνες, θα ήταν το σήμα για να αρχίσουμε να εξετάζουμε τα altcoins”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: