Η eToro US θα σταματήσει σχεδόν όλες τις συναλλαγές crypto μετά τη συμφωνία της SEC

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε κατηγορήσει την eToro ότι λειτουργούσε ως unregistered broker και clearing agency λόγω των συναλλαγών της με κρυπτονομίσματα.

Για την επίλυση αυτών των κατηγοριών, η eToro θα καταβάλει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας της, η οποία γνωστοποιήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η eToro θα περιορίσει τις υπηρεσίες συναλλαγών της στις ΗΠΑ σε μια μικρή επιλογή κρυπτονομισμάτων και θα σταματήσει να παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς των ΗΠΑ για τις κινητές αξίες.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι Αμερικανοί πελάτες του eToro θα περιορίζονται στη διαπραγμάτευση μόνο Bitcoin, Bitcoin Cash και Ether. Θα έχουν επίσης έως και 180 ημέρες για να πουλήσουν άλλες συμμετοχές σε κρυπτονομίσματα.

Η eToro λειτουργεί ως μεσίτης και πρακτορείο εκκαθάρισης τουλάχιστον από το 2020: SEC

Αυτή δεν είναι η πρώτη σύγκρουση της eToro με ρυθμιστικά ζητήματα- νωρίτερα φέτος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων κατηγόρησε την eToro για προσφορά μη καταχωρημένων κινητών αξιών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η eToro ενεργεί από το 2020 ως broker και clearing agency στις ΗΠΑ χωρίς τις κατάλληλες καταχωρίσεις, ασκώντας δραστηριότητες που θεωρούνται προσφορές κινητών αξιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο διακανονισμός ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της eToro να σταματήσει τις παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών, λέει ο Gurbir Grewal, διευθυντής του τμήματος επιβολής της SEC:

“Η απόφαση της eToro να αφαιρέσει τα tokens που θεωρούνται επενδυτικά συμβόλαια από την πλατφόρμα της σηματοδοτεί την κίνησή της προς τη συμμόρφωση εντός του κανονιστικού μας πλαισίου. Αυτή η απόφαση όχι μόνο προστατεύει τους επενδυτές, αλλά ανοίγει επίσης τον δρόμο για άλλες οντότητες κρύπτο να ευθυγραμμιστούν με τα νομικά πρότυπα”.

Αύξηση της επιβολής της SEC για τα κρύπτο πάνω από 3.000% από το 2023

Το 2024 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την επιβολή της SEC στα κρύπτο, με αποκορύφωμα τον διακανονισμό-ρεκόρ ύψους 4,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Terraform Labs και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Do Kwon, τον Ιούνιο. Μόνο αυτή η ενέργεια ήταν η “μεγαλύτερη ενέργεια επιβολής της SEC μέχρι σήμερα”, όπως σημειώνεται σε έκθεση της Social Capital Markets στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πριν από τον διακανονισμό της eToro, η SEC είχε ήδη επιβάλει σχεδόν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα κατά διαφόρων εταιρειών και στελεχών κρύπτο φέτος, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση πάνω από 3.000% από τα 150,3 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα το 2023. Φέτος, η SEC επικεντρώθηκε σε λιγότερες αλλά πιο σημαντικές υποθέσεις, υποδηλώνοντας μια στρατηγική στροφή στην προσέγγιση επιβολής της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: