Το GOP της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνά τον Gensler της SEC για ισχυρισμούς περί κομματικής στρατολόγησης

Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler μπορεί να διορίζει προσωπικό με βάση τις πολιτικές του προτιμήσεις, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς.

Σε επιστολή με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου που απευθυνόταν στον Gensler – μέλος του Δημοκρατικού κόμματος – οι Ρεπουμπλικάνοι αντιπρόσωποι Jim Jordan, Patrick McHenry και James Comer κατηγορούσαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ευνοεί υποψηφίους από πολιτικά προοδευτικές οργανώσεις για θέσεις-κλειδιά.

Αναφέρθηκαν σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας θέσπισης κανόνων της SEC, υποδηλώνοντας ότι η πρόσληψη του διευθυντή συναλλαγών και αγορών της SEC, Dr. Haoxiang Zhu, θα μπορούσε να επηρεαστεί από τις πολιτικές του απόψεις.

Σύμφωνα με την επιστολή, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Μάιο του 2021 αποκαλύπτουν ότι ο Ζου εκφράζει ευθυγράμμιση με τις πολιτικές απόψεις που ευνοούσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γεγονός που οδήγησε στον διορισμό του έξι μήνες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου 2021. Οι νομοθέτες υποστηρίζουν ότι αυτό υποδηλώνει παράνομη συνεκτίμηση πολιτικών ιδεολογιών κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Στην επιστολή υποστηρίζεται επίσης ότι οι πρακτικές αυτές, εάν αποδειχθούν, θα συνιστούσαν παραβίαση του νόμου περί μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, θέτοντας σε κίνδυνο τον ισχυρισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ουδετερότητα.

Οι νομοθέτες απαίτησαν από τον Gensler να παράσχει όλα τα σχετικά έγγραφα και τις επικοινωνίες από τις 17 Απριλίου 2021, σχετικά με την πρόσληψη και τη στελέχωση για διευθυντικούς και συναφείς ρόλους, μαζί με τυχόν αξιολογήσεις των πολιτικών πεποιθήσεων ή ιδεολογιών των υποψηφίων.

Ο Gensler έλαβε προθεσμία έως τις 5:00 μ.μ. της 24ης Σεπτεμβρίου για να υποβάλει τις ζητούμενες πληροφορίες στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, της οποίας προεδρεύει ο αντιπρόσωπος Jordan.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Gensler αύξησε σημαντικά τις δράσεις επιβολής κατά των επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων, καταγράφοντας μια κορύφωση το 2023 με 46 δράσεις, μια σημαντική αύξηση από το 2021.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να επιστρέψει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, έχει υποσχεθεί να αποπέμψει τον Γκέντσλερ από τη θέση του από την πρώτη ημέρα της θητείας του, εάν επανεκλεγεί. Οι πρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνήθως παραιτούνται με την αλλαγή της διοίκησης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: