Ο όγκος συναλλαγών Bitcoin το 2024 ξεπέρασε του 2021 στο Bull Market κατά 20%

Το Bitcoin σημείωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου συναλλαγών το 2024, ξεπερνώντας κατά 20% τα υψηλά επίπεδα της ανοδικής αγοράς του 2021. Η αύξηση αυτή, που καταγράφηκε στα 2,874 τρισεκατομμύρια δολάρια στα centralized exchanges μόνο τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, επισκιάζει τα 2,424 τρισεκατομμύρια δολάρια του 2021, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό επίτευγμα για τη δυναμική της αγοράς του Bitcoin.

Bitcoin Trading Volume

Παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση του όγκου συναλλαγών

Οι βασικοί παράγοντες της αύξησης του 2024 περιλαμβάνουν την ενισχυμένη υιοθέτηση των spot Bitcoin ETFs και την αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς. Το Bitcoin έφτασε στο μέγιστο των 70.000 δολαρίων τον Απρίλιο, ενισχυμένο από σημαντικές επενδύσεις σε spot Bitcoin ETFs από θεσμικούς παίκτες που αναζητούν έκθεση στο κρυπτονόμισμα. Επιπλέον, οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις ανοδικές προοπτικές της αγοράς κρυπτο, αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών. Η μεταβλητότητα, η οποία κορυφώθηκε σε ετήσιο ποσοστό 100% τον Απρίλιο, υπήρξε καθοριστική, προσφέροντας στους εμπόρους ευκαιρίες να επωφεληθούν από τις κινήσεις των τιμών, ιδίως κατά τη διάρκεια των κυμαινόμενων συνθηκών της αγοράς που επανεμφανίστηκαν τον Αύγουστο εν μέσω των οικονομικών αβεβαιοτήτων των ΗΠΑ και των αλλαγών στο carry trade του γεν.

Η χρονιά-ρεκόρ του Bitcoin

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών ύψους 2,874 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024 σημείωσε νέο ρεκόρ για το Bitcoin στα centralized exchanges, αναδεικνύοντας την ωρίμανση της αγοράς και την κλιμακούμενη συμμετοχή τόσο των ιδιωτών όσο και των θεσμικών επενδυτών. Τα στοιχεία της Kaiko αποκαλύπτουν μια ισχυρή ζήτηση για το Bitcoin, η οποία διατηρείται παρά τη μεταβλητότητα της τιμής του, ενισχύοντας τη θέση του ως θεμελιώδους περιουσιακού στοιχείου στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η μεταβλητότητα του Bitcoin και το συναίσθημα της αγοράς το 2024

Η σημαντική μεταβλητότητα που παρατηρήθηκε το 2024 υπογραμμίζει τον συνεχιζόμενο ενθουσιασμό και την απρόβλεπτη συμπεριφορά γύρω από το Bitcoin, με το κρυπτονόμισμα να πλησιάζει την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών των 70.000 δολαρίων τον Απρίλιο. Οι έμποροι έχουν αξιοποιήσει αυτές τις ασταθείς συνθήκες για κέρδος, προσελκύοντας νέους συμμετέχοντες που επιθυμούν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Ωστόσο, η μεταβλητότητα επανεμφανίστηκε τον Αύγουστο, υποκινούμενη από τις οικονομικές ανησυχίες των ΗΠΑ και την εκκαθάριση του carry trade του γεν, επηρεάζοντας τη σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς και προκαλώντας την ενεργή διαπραγμάτευση στο Bitcoin.

Το μέλλον της διαπραγμάτευσης Bitcoin το 2024

Κοιτάζοντας μπροστά, το υπόλοιπο του 2024 θέτει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της δυναμικής των συναλλαγών του Bitcoin. Με τον όγκο συναλλαγών να έχει ήδη ξεπεράσει τα στοιχεία του 2021, το κρυπτονόμισμα αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και να κινείται προς τα εμπρός. Η υιοθέτηση των spot Bitcoin ETFs και οι μακροοικονομικοί παράγοντες, όπως οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η αστάθεια της παγκόσμιας αγοράς, πιθανότατα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη δυναμική των συναλλαγών του Bitcoin.

Συμπέρασμα: Το 2024 ο όγκος συναλλαγών Bitcoin ξεπερνά το 2021 κατά 20%

Συμπερασματικά, ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin έχει εκτοξευθεί στα 2,874 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2024, μια αύξηση 20% σε σχέση με την ανοδική αγορά του 2021, λόγω της σημαντικής μεταβλητότητας της αγοράς, των σημαντικών εισροών σε spot Bitcoin ETFs και του αυξανόμενου θεσμικού ενδιαφέροντος. Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει τον διευρυνόμενο ρόλο του Bitcoin ως πρωταρχικό περιουσιακό στοιχείο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: