Bear market? 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στο Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin αντιμετωπίζει μια νέα εβδομάδα εν μέσω πιθανών αλλαγών, προσκολλημένο σε κρίσιμα επίπεδα στήριξης, καθώς τα αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα είναι μεγάλα.

1) Απώλειες τιμών BTC αντηχούν το πρότυπο “Rektember”

Παρά την αποφυγή σημαντικών απωλειών στο κλείσιμο της εβδομάδας, η αξία του Bitcoin παραμένει διστακτική, διαπραγματευόμενη κοντά στα 55.000 δολάρια, καθώς οι ταύροι στοχεύουν σε υψηλότερο έδαφος. Αναλυτές όπως ο Caleb Franzen υποδεικνύουν ότι η διατήρηση πάνω από τα 54,5 χιλ. δολάρια θα μπορούσε να οδηγήσει σε ράλι, με τα δεδομένα από την CoinGlass να αναδεικνύουν την αυξημένη ρευστότητα στα 55.500 δολάρια υποδηλώνοντας πιθανή ανοδική κίνηση. Ωστόσο, η στήριξη στα 52.500 δολάρια είναι κρίσιμη για τη βραχυπρόθεσμη δυναμική. Ο μήνας έχει δει το Bitcoin να υποχωρεί κατά 7%, ευθυγραμμιζόμενο με τις προηγούμενες επιδόσεις του Σεπτεμβρίου.

2) Ο ΔΤΚ προηγείται της βασικής απόφασης μείωσης των επιτοκίων της Fed

Ενόψει της κρίσιμης απόφασης για τα επιτόκια της Fed στις 18 Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επίκεντρο αυτής της εβδομάδας θα είναι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (ΔΤΠ) για τον Αύγουστο. Οποιαδήποτε στοιχεία της τελευταίας στιγμής θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προσδοκίες της αγοράς ενόψει της συνεδρίασης της Fed. Οι πρόσφατοι αγώνες της χρηματιστηριακής αγοράς υπογραμμίζουν το επιφυλακτικό κλίμα που θα μπορούσε να επηρεάσει το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Τα τρέχοντα στοιχήματα κλίνουν προς μια μέτρια μείωση των επιτοκίων.

3) Οι θεσμικές επενδύσεις κρύπτο βλέπουν μια “κόκκινη” εβδομάδα

Οι αγορές κρύπτο έχουν σημειώσει σημαντικές εκροές, με την Bank of America να σημειώνει τις μεγαλύτερες αποσύρσεις από την περσινή ύφεση, περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Παρά τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων της Fed, η διάθεση για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών κρύπτο παραμένει χαμηλό, με τα spot Bitcoin ETFs να παρουσιάζουν επίσης συνεχείς εκροές.

4) Η σύγκριση Bitcoin 2019 πλησιάζει σε “κρίσιμη καμπή”

Η τρέχουσα συμπεριφορά του Bitcoin στην αγορά δημιουργεί παραλληλισμούς με το 2019. Εκείνο το έτος χαρακτήρισε μια κορυφή στα μέσα του έτους που ακολουθήθηκε από μια παρατεταμένη φάση σταθεροποίησης, η οποία διήρκεσε σχεδόν όσο και η τρέχουσα περίοδος στασιμότητας. Παρατηρητές όπως ο Julien Bittel της Global Macro Investor σημειώνουν αυτό το μοτίβο, υποδηλώνοντας ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται σε ένα αποφασιστικό σημείο καμπής.

5) Respecting the channel

Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να δοκιμάζει τα όρια ενός σταθερού channel οπισθοδρόμησης που δημιουργήθηκε από την κορύφωση του Μαρτίου. Ο Caleb Franzen τονίζει ότι η θέση του νομίσματος κοντά στο κατώτερο όριο του channel θα μπορούσε να προμηνύει μια πιθανή ανάκαμψη, η οποία ιστορικά ακολουθείται από σημαντικά κέρδη. Συνολικά, το Bitcoin παραμένει σε μια ευαίσθητη συγκυρία, με το άμεσο μέλλον του να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους οικονομικούς δείκτες και το κλίμα της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: