Οι αναλυτές προβλέπουν πτώση 20% του Bitcoin μετά τη μείωση των επιτοκίων της Fed των ΗΠΑ

Οι αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα μπορούσαν να επισπεύσουν σημαντική πτώση στις τιμές του Bitcoin, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμεναν πολλοί, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς. Η ομάδα της Bitfinex, σε μια πρόσφατη συμβουλευτική, πρότεινε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να δει μια κάμψη 15-20%, ενδεχομένως μειώνοντας την αξία του μεταξύ 40.000 και 50.000 $.

Αυτή η πρόβλεψη είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη καθώς ο Σεπτέμβριος τείνει να είναι ένας ταραχώδης μήνας για το Bitcoin. Με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed, η αστάθεια της αγοράς θα μπορούσε να ενταθεί, σημείωσαν οι αναλυτές της Bitfinex, προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα αβεβαιότητας. Προειδοποίησαν, ωστόσο, ότι αυτές οι προβλέψεις θα μπορούσαν να μετατοπιστούν λόγω μεταβαλλόμενων μακροοικονομικών παραγόντων.

Η συζήτηση φτάνει σε ένα πλαίσιο αισιοδοξίας, που τροφοδοτείται από τις δηλώσεις του Αυγούστου του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell που υπαινίσσονται την ετοιμότητα για μείωση των επιτοκίων. Συνήθως, τα χαμηλότερα επιτόκια κάνουν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου όπως το Bitcoin πιο ελκυστικά σε σύγκριση με τις παραδοσιακές επενδύσεις χαμηλής απόδοσης.

Την εποχή της αναφοράς, η αξία του Bitcoin καταγράφηκε στα 57.754 $, σημειώνοντας πτώση 2,67% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στα στοιχεία του CoinMarketCap. Μια πιθανή μείωση 20% θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του Bitcoin σε περίπου 46.000 $, ένα όριο που είδε τελευταία φορά στις αρχές Φεβρουαρίου και το οποίο ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι πρόδρομος μιας ανοδικής φάσης για το κρυπτονόμισμα.

Οι σχολιαστές του κλάδου όπως ο Markus Thielen της 10x Research και ο Joe Consorti του Bitcoin Layer έχουν σημειώσει αυτά τα επίπεδα τιμών ως κρίσιμα για τις μελλοντικές κινήσεις της αγοράς, με τον Thielen να υποδεικνύει ότι μια πτώση στα χαμηλά $40.000 μπορεί να είναι ιδανική για τον χρονισμό της επόμενης ανοδικής αγοράς. Εν τω μεταξύ, οι συζητήσεις σχετικά με τη σταθερότητα και τη μελλοντική κατεύθυνση του Bitcoin συνεχίζονται εντός της εμπορικής κοινότητας, υπογραμμίζοντας την επίμονη αβεβαιότητα και τις εικασίες γύρω από το περιουσιακό στοιχείο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: