Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας σταμάτησε την πλατφόρμα X (Twitter)

Ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας εξέδωσε εντολή για την αναστολή της υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης X στη Βραζιλία μετά την άρνηση του Έλον Μασκ να ορίσει νόμιμο εκπρόσωπο για την εταιρεία.

Μια πρόσφατη αναφορά από το Associated Press στις 30 Αυγούστου σημείωσε ότι ο δικαστής Alexandre de Moraes κινήθηκε για να σταματήσει τις δραστηριότητες του X στη Βραζιλία αφού ο Musk δεν εκπλήρωσε την απαίτηση να ορίσει έναν νόμιμο εκπρόσωπο μέχρι την προθεσμία της 29ης Αυγούστου. Εκπρόσωποι από το Global Government Affairs του X Η ομάδα δήλωσε ότι η πλατφόρμα «δεν θα τηρήσει τις αντισυνταγματικές απαιτήσεις [του Μοράες] για να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Οι μελλοντικές ενέργειες του Χ στη Βραζιλία παραμένουν αβέβαιες. Ο Μασκ έχει επικρίνει επανειλημμένα τον Justice Moraes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κακόβουλο» και «τύραννο» λόγω αυτού που αντιλαμβάνεται ως «παράνομη πολιτική λογοκρισία». Ο Μοράες ερευνά τον Χ για το ρόλο του στη διάδοση και την επικύρωση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Από αυτήν την αναφορά, οι χρήστες του X στη Βραζιλία έχουν δηλώσει ότι εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Στατιστικά στοιχεία της Statista δείχνουν ότι από περίπου 217 εκατομμύρια ανθρώπους στη Βραζιλία, πάνω από 20 εκατομμύρια είναι χρήστες του X.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε λίγο μετά τις αναφορές στις 29 Αυγούστου ότι ο δικαστής Μοράες είχε διευθύνει τη δέσμευση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων στη Βραζιλία που ανήκαν στη δορυφορική εταιρεία Starlink. Η SpaceX, μια άλλη επιχείρηση υπό την ιδιοκτησία του Μασκ, είναι η μητρική εταιρεία του Starlink.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: