Το Bitcoin ETF της BlackRock βλέπει τη δεύτερη εκροή του, χάνοντας 13,5 εκατομμύρια δολάρια

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) της BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) γνώρισε τη δεύτερη σημαντική ημέρα ανάληψης από την εισαγωγή του τον Ιανουάριο.

Στις 29 Αυγούστου, το αμοιβαίο κεφάλαιο σημείωσε καθαρή απόσυρση 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας μόνο τη δεύτερη σημαντική εκροή του μετά την απόσυρση 36,9 εκατομμυρίων δολαρίων την 1η Μαΐου. Τα δεδομένα από το Farside Investors υπογράμμισαν αυτήν την ημέρα ως μία από τις πιο σημαντικές ημέρες εκροής για τα ETF του Bitcoin, με σωρευτικά 563,7 εκατομμύρια δολάρια που εγκαταλείπουν τον κλάδο.

Την ίδια ημέρα, τα 11 spot ETF Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ κατέγραψαν συνολικές καθαρές εκροές 71,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ αυτών, το ETF της BlackRock κατέλαβε την τρίτη θέση όσον αφορά τις εκροές. Κορυφαίος στο πακέτο ήταν το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), το οποίο κατέγραψε τη μεγαλύτερη εκροή 31,1 εκατομμυρίων δολαρίων για την ημέρα. Ακολούθησε το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) με 22,7 εκατομμύρια δολάρια σε εκροές.

Είναι ενδιαφέρον ότι λίγες μέρες πριν, στις 26 Αυγούστου, η IBIT ανέφερε τεράστιες καθαρές εισροές 224,1 εκατομμυρίων δολαρίων, τη σημαντικότερη πρόσληψη από την εισροή 526,7 εκατομμυρίων δολαρίων στις 22 Ιουλίου.

Το ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) ήταν το μόνο από τους ομοτίμους του που ανέφερε καθαρή εισροή στις 29 Αυγούστου, προσθέτοντας 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτές οι εκροές σημειώθηκαν σε ένα πλαίσιο γενικής ύφεσης των τιμών του Bitcoin, οι οποίες μειώθηκαν κατά περίπου 3,43% την περασμένη εβδομάδα στα 58.751 $, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Ομοίως, τα spot Ether ETFs με έδρα τις ΗΠΑ αντιμετώπισαν επίσης ελαφρές συνολικές εκροές ύψους 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων στις 29 Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι πολλά αμοιβαία κεφάλαια δεν ανέφεραν νέες ροές.

Το Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) ξεχώρισε προσελκύοντας εισροές 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τις εκροές 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το υψηλότερης αμοιβής Grayscale Ethereum Trust (ETHE), το οποίο έχει συνεχώς εκροές από την κυκλοφορία του στο Ιουλίου, συνολικού ύψους 2,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τιμή του Ether (ETH) παρουσίασε επίσης πτώση, υποχωρώντας 5,64% την τελευταία εβδομάδα στα 2.517,06 $, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: