Τα χαρτοφυλάκια Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ αυξάνονται κατά 162 BTC με καθημερινές αγορές

Το Ελ Σαλβαδόρ, το πρωτοπόρο έθνος που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, συνεχίζει να επεκτείνει σταθερά τα αποθέματα κρυπτονομισμάτων του.

Πρόσφατες αναφορές από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ αυξάνει σταθερά τις μετοχές της σε Bitcoin, αγοράζοντας ένα Bitcoin καθημερινά από τις 16 Μαρτίου.

Το όραμα Bitcoin του Bukele

Αυτή η συνεχιζόμενη στρατηγική εξαγοράς έχει προσθέσει 162 Bitcoins στο σύνολο του έθνους, ανεβάζοντας τη σωρευτική κατοχή του σε 5.851 BTC, η οποία αποτιμάται σήμερα σε περίπου 356,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος Nayib Bukele, ο οποίος υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την υιοθέτηση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ, παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της χρήσης κρυπτονομισμάτων για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και αυτονομίας. Το σχέδιό του να αποκτά καθημερινά ένα Bitcoin υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για βαθιά ενσωμάτωση του Bitcoin στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Η διοίκηση του Bukele ξεκίνησε αυτές τις αγορές μεταφέροντας 5.689 BTC σε ένα ασφαλές πορτοφόλι ψυχρής αποθήκευσης στις 16 Μαρτίου 2024, μια κίνηση που ο Bukele περιέγραψε ως τη δημιουργία του πρώτου “κουμπαρά Bitcoin της χώρας”.

Οι διεθνείς αντιδράσεις σε αυτές τις αγορές ήταν ανάμεικτες. Ενώ ορισμένοι επαινούν την τόλμη του Bukele ως ένα βήμα προς την οικονομική ανεξαρτησία, ειδικά για μια χώρα που αγωνίζεται με οικονομικές προκλήσεις, άλλοι εκφράζουν ανησυχία για τους κινδύνους που ενέχει.

Ο αναλυτής κρύπτο EmberCN επισημαίνει ότι το τρέχον κέρδος της κυβέρνησης, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 93,45 εκατομμύρια δολάρια με μέση τιμή αγοράς Bitcoin περίπου 44.835 δολάρια, υποδηλώνει ότι η στρατηγική του Bukele αποδίδει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Διαφάνεια και διεθνείς επιπτώσεις

Για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια, η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ εισήγαγε έναν χώρο mempool, επιτρέποντας στο κοινό να ελέγχει τα Bitcoin που κατέχει. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην επίδειξη υπευθυνότητας στη διαχείριση των δημόσιων κεφαλαίων που επενδύονται σε κρυπτονομίσματα.

Εκτός από τις άμεσες αγορές Bitcoin, το Ελ Σαλβαδόρ έχει επίσης ξεκινήσει την εξόρυξη Bitcoin, αξιοποιώντας την πλούσια ηφαιστειακή γεωθερμική ενέργεια της χώρας. Από το 2021, το έθνος έχει εξορύξει 474 Bitcoin, τα οποία αξίζουν περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η περιβαλλοντικά συνειδητή προσέγγιση στην εξόρυξη Bitcoin ευθυγραμμίζεται με το ευρύτερο όραμα της Bukele για την αξιοποίηση της τεχνολογίας και των φυσικών πόρων, αν και παραμένει ένα μικρότερο στοιχείο της συνολικής στρατηγικής Bitcoin.

Ο Μπουκέλε εξασφάλισε άλλη μια πενταετή προεδρική θητεία μετά από μια αποφασιστική εκλογική νίκη τον Φεβρουάριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: