Το Bitcoin παραμένει σταθερό στα $61.000, αναμένοντας τον Powell της Fed για την επόμενη κίνηση

Στις 23 Αυγούστου, το Bitcoin κυμαινόταν κοντά στα ενδοημερήσια υψηλά του, καθώς οι αγορές προετοιμάζονταν για ένα κρίσιμο μακροοικονομικό γεγονός αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Τα δεδομένα της TradingView έδειξαν ότι το Bitcoin επανέκτησε το όριο των 61.000 δολαρίων τις ώρες πριν από το ετήσιο meeting της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Τζάκσον Χόλε.

Το αποκορύφωμα αυτής της εκδήλωσης θα είναι η ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. ώρα Ανατολικής Ευρώπης. Οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν στενά την ομιλία του Πάουελ για τυχόν ενδείξεις πιθανών αλλαγών στη χρηματοπιστωτική πολιτική.

Όπως έχει ήδη σημειωθεί, η αγορά έχει τιμολογήσει πλήρως την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων – ένας βασικός ανοδικός παράγοντας για τα κρυπτονομίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου – που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

“Η συζήτηση δεν αφορά πλέον το αν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια”, σχολίασε το The Kobeissi Letter σε πρόσφατη ανάρτησή του στο X.

“Το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα επιλέξουν μείωση κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group, οι πιθανότητες επί του παρόντος ευνοούν μια πιο μετριοπαθή μείωση του επιτοκίου κατά 0,25%.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η ομιλία του Πάουελ είναι απίθανο να επιφέρει σημαντικές εκπλήξεις, καθώς οι προσδοκίες της αγοράς για το Τζάκσον Χόλε είναι ήδη καθιερωμένες.

“Αν και αναμένω μια κίνηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας από τη Fed, δεν νομίζω ότι θα αισθανθούν υποχρεωμένοι να παράσχουν καθοδήγηση σχετικά με αυτό τόσο νωρίς”, δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος της Fed Lou Crandall στο CNBC στις 22 Αυγούστου.

Ενώ οι μειώσεις των επιτοκίων θεωρούνται γενικά ως καταλύτης για την αύξηση της ρευστότητας στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι δεν οδηγούν πάντοτε σε άμεση άνοδο της τιμής του Bitcoin.

Αναλογιζόμενος τις επιδόσεις του Bitcoin κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύκλου μείωσης των επιτοκίων της Fed το 2019, ο trader Luke Martin, οικοδεσπότης του Stacks Podcast, επεσήμανε ότι μια σημαντική αγορά ταύρων προέκυψε μόνο μετά την ευρύτερη κατάρρευση της αγοράς COVID-19.

“Η τελευταία φορά που η Fed μείωσε τα επιτόκια ήταν το 2019, η οποία συνέπεσε με μια μικρή πτώση της τιμής του Bitcoin. Μόνο μετά την κατάρρευση του COVID, τα μηδενικά επιτόκια και την έξαρση της εκτύπωσης χρήματος είδαμε ένα bull run”, εξήγησε.

Προβλέποντας ένα ξέσπασμα της τιμής του BTC

Όσον αφορά την τρέχουσα δράση των τιμών, το BTC/USD συνέχισε να διαπραγματεύεται εντός ενός στενού εύρους τιμών, με τα 62.000 δολάρια να αποτελούν ένα κρίσιμο επίπεδο αντίστασης.

Δεδομένα από την πλατφόρμα παρακολούθησης CoinGlass αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας εμφανίστηκε ένα επιπλέον μπλοκ ρευστότητας ζήτησης στα 61.435 δολάρια, συμβάλλοντας στη στασιμότητα της τιμής.

“Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά μιας υπερχρεωμένης, μακροχρόνιας, εκφυλισμένης αγοράς Bitcoin”, σημείωσε ο Checkmate, ο ψευδώνυμος δημιουργός του αναλυτικού πόρου Checkonchain, στο X αυτή την εβδομάδα.

Σε μικρότερα χρονικά πλαίσια, οι traders παρατήρησαν ότι το BTC/USD προσπαθούσε να διασπάσει την αντίσταση στον απλό κινητό μέσο όρο της περιόδου 200.

“Ένα κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να ωθήσει το Bitcoin στα $64K-$65K. Ωστόσο, αν απορριφθεί, μπορεί να δούμε κάποια σταθεροποίηση”, προέβλεψε ο δημοφιλής trader Elja σε ανάρτησή του στο X.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: