Το Bitcoin πρέπει να σπάσει το φράγμα των $62.000 για να αποτρέψει την πιθανή “Μαύρη Δευτέρα”

Το Bitcoin βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια κρίσιμη καμπή, όπου πρέπει να φτάσει και να διατηρήσει τα 62.000 δολάρια για να αποφύγει μια πιθανή πτώση πίσω στα 49.000 δολάρια, σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση από ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Το συναίσθημα ποικίλλει μεταξύ των trader σχετικά με το αν το Bitcoin θα αντιμετωπίσει σημαντική πτώση ή όχι, με ορισμένους να είναι βέβαιοι ότι δεν θα πέσει κάτω από τα 50.000 δολάρια στο εγγύς μέλλον.

“Οι πρόσφατες κινήσεις των τιμών υποδηλώνουν ότι βλέπουμε μια διορθωτική φάση και όχι μια ισχυρή ανοδική διάσπαση”, υπογράμμισε η Kraken στην τεχνική έκθεση αγοράς της 21ης Αυγούστου.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Bitcoin τιμολογείται στα 61.100 δολάρια, έχοντας να περάσει το όριο των 62.000 δολαρίων από τις 9 Αυγούστου, με βάση τα τελευταία στοιχεία του CoinMarketCap.

Η έκθεση διευκρίνισε περαιτέρω ότι το Bitcoin κυμαίνεται κοντά στον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών στα 59.500 δολάρια, τονίζοντας τη σημασία αυτού του σημείου τιμών με βάση τις πρόσφατες τάσεις της αγοράς.

Για να αποφύγει την επανεξέταση των 49.000 δολαρίων, η Kraken ανέφερε ότι το Bitcoin πρέπει να “ξεπεράσει επιτυχώς την αντίσταση” στα 62.000 δολάρια.

Η τελευταία φορά που το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 50.000 δολάρια ήταν στις 5 Αυγούστου, πέφτοντας στα 49.842 δολάρια -μια ημέρα που συχνά αναφέρεται ως “Crypto Black Monday”- σηματοδοτώντας την πρώτη κάθοδο σε αυτό το επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Εάν το Bitcoin σκαρφαλώσει στα 62.000 δολάρια, θα μπορούσε να πιάσει πολλούς future traders απροετοίμαστους, ρευστοποιώντας ενδεχομένως 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμες θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass.

“Αυτό είναι ένα κρίσιμο επίπεδο- η μη διατήρησή του θα μπορούσε να υποδηλώνει μια πιο σημαντική διόρθωση μπροστά μας”, προειδοποίησε η έκθεση.

Ο ψευδώνυμος crypto trader Profit Blue μοιράστηκε παρόμοιες προοπτικές σε μια ανάρτηση στις 22 Αυγούστου στο X, όπου έχει 257.100 οπαδούς.

“Αν το Bitcoin ξεπεράσει με ορμή τις 62 χιλιάδες δολάρια, ίσως δούμε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών. Διαφορετικά, θα μπορούσαμε να το δούμε να πέφτει κάτω από τα $50k”, δήλωσε o Profit Blue.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι trader πιστεύουν ότι η πτωτική τάση ολοκληρώνεται και θεωρούν την πρόσφατη πτώση ως ευκαιρία αγοράς.

“Αυτή ήταν η τελευταία σας ευκαιρία να αρπάξετε Bitcoin κάτω από 60k”, δήλωσε ο αναλυτής crypto Alex Becker στο 1 εκατομμύριο οπαδούς του X στις 22 Αυγούστου.

“Το Bitcoin στα $60k, με άνοδο ~4x από τον πυθμένα. Ακριβώς όπως οι φάσεις πριν από την άντληση το 2017 και το 2020/2021”, πρόσθεσε ο crypto trader PlanB.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: