Η Ρωσία σχεδιάζει να εισαγάγει δύο ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και stablecoins συνδεδεμένα με τα νομίσματα Yuan και BRICS

Η Ρωσία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας τουλάχιστον δύο ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων με στόχο τη διευκόλυνση των ξένων οικονομικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant.

Η έκθεση προτείνει ότι ένα από αυτά τα ανταλλακτήρια θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη βάση δεδομένων του Χρηματιστηρίου Συναλλάγματος της Αγίας Πετρούπολης (SPCE) για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων εξωτερικού εμπορίου.

Το δεύτερο ανταλλακτήριο αναμένεται να εδρεύει στη Μόσχα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτό το ανταλλακτήρια θα ενσωματωθεί στο χρηματιστήριο της Μόσχας ή θα συσταθεί ως ξεχωριστή οντότητα.

Αρχικά, αυτά τα ανταλλακτήρια θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό χρηστών σε “δοκιμαστική λειτουργία”, σύμφωνα με τον Mikhail Uspensky, μέλος της νομοθετικής ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων στην Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τελικά, η πλατφόρμα θα ανοίξει σε μεγάλους εξαγωγείς και εισαγωγείς, ανέφερε.

Ο Uspensky υπογράμμισε επίσης ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ιδίως οι ιδιώτες, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αρχικά περιορισμένη πρόσβαση σε αυτά τα ανταλλακτήρια.

“Είναι ζωτικής σημασίας να επαναλάβουμε ότι το μελλοντικό πλαίσιο αυτού του πειράματος εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις αποφάσεις της ρυθμιστικής αρχής”, τόνισε.

Τα ανταλλακτήρια θα επικεντρωθούν στο κινεζικό γιουάν και το νόμισμα των BRICS που συνδέεται με το Stablecoin

Εκτός από αυτές τις εξελίξεις, τα σχεδιαζόμενα ανταλλακτήρια αναμένεται να επικεντρωθούν στη δημιουργία stablecoin συνδεδεμένων με το κινεζικό γιουάν και ένα καλάθι νομισμάτων των BRICS.

Η Ρωσία διερευνά πρόσφατα ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη χρήση stablecoins, με την Τράπεζα της Ρωσίας να αναφέρει τον Ιούλιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης stablecoins για διασυνοριακές συναλλαγές.

Επιπλέον, οι ρωσικές εταιρείες εμπορευμάτων έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν stablecoins για οικονομικές συναλλαγές με Κινέζους εταίρους, μια κίνηση που οφείλεται στις διεθνείς κυρώσεις και τους αυστηρότερους κανονισμούς συμμόρφωσης.

Ο Oleg Ogienko, επικεφαλής επικοινωνίας της BitRiver, εξήγησε στην Kommersant ότι σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, τα stablecoins ταξινομούνται ως ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, ο Uspensky προειδοποίησε επίσης ότι το έργο ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Για παράδειγμα, εάν παραβιαστεί το απόρρητο των συναλλαγών, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε καταλόγους κυρώσεων, οδηγώντας ενδεχομένως στο μπλοκάρισμα των συναλλαγών που αφορούν περιουσιακά στοιχεία crypto που έχουν αγοραστεί σε αυτά τα εγχώρια exchanges.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: