Η Tether σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το dirham stablecoin με εταίρους των ΗΑΕ

Η Tether, ο κορυφαίος πάροχος stablecoin στον κλάδο των ψηφιακών νομισμάτων, αποκάλυψε τα σχέδιά της για την εισαγωγή ενός νέου stablecoin που συνδέεται με το ντιρχάμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (AED).

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που μοιράστηκαν, αυτό το νέο stablecoin θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με δύο οντότητες με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Phoenix Group και Green Acorn Investments.

Η σύμπραξη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ψηφιακού αντίτιμου του ντιρχάμ, το οποίο θα “υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από ρευστά αποθέματα εντός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων”.

“Με την τήρηση των αυστηρών και διαφανών προτύπων αποθεματικών του Tether, αυτό το τοκεν που είναι συνδεδεμένο με το Dirham εγγυάται ότι θα αντικατοπτρίζει την αξία του AED, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην αποτίμησή του”.

Τολμηρή επέκταση της αγοράς των ΗΑΕ

Η είσοδος της Tether στον χρηματοπιστωτικό τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το σταθερό νόμισμα που είναι συνδεδεμένο με το ντιρχάμ αναμένεται να προσφέρει στους χρήστες έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο “αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του AED”.

Στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι το νέο stablecoin θα “διευκολύνει το διεθνές εμπόριο και τις υπηρεσίες εμβασμάτων” μειώνοντας το κόστος των συναλλαγών και παρέχοντας προστασία από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Ο Paolo Ardoino, Διευθύνων Σύμβουλος της Tether, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσθήκη του stablecoin που συνδέεται με το ντιρχάμ στις “ποικίλες προσφορές σταθερών νομισμάτων”.

“Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδεικνύονται με ταχείς ρυθμούς σε κρίσιμο παγκόσμιο οικονομικό παράγοντα και πιστεύουμε ότι το token μας με βάση το Dirham θα είναι ένα πολύτιμο και ευέλικτο περιουσιακό στοιχείο για τους χρήστες μας”.

Στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Phoenix Group

Σε συνεργασία με τον όμιλο Phoenix Group, έναν τεχνολογικό γίγαντα με έδρα το Άμπου Ντάμπι, η Tether σκοπεύει να εφοδιάσει επιχειρήσεις και ιδιώτες με “ένα κρίσιμο εργαλείο” για οικονομικές συναλλαγές.

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται σημαντική αύξηση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στα ΗΑΕ από το 2022, “προωθούμενη από την ίδρυση της Ρυθμιστικής Αρχής Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων”.

Ο Seyed Mohammad Alizadehfard, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Phoenix Group, τόνισε ότι αυτή η συνεργασία “υπογραμμίζει” τη “δέσμευση της εταιρείας να παρέχει καινοτόμες χρηματοοικονομικές λύσεις” στους πελάτες της.

Επέκταση στο Aptos Blockchain

Στις 19 Αυγούστου, η Tether επέκτεινε την εμβέλειά της λανσάροντας το token Tether στo layer-1 Aptos blockchain, με στόχο να ενισχύσει την παγκόσμια προσβασιμότητα του ψηφιακού νομίσματος, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα τέλη συναλλαγών.

Αξιοποιώντας την υψηλή ταχύτητα και την επεκτασιμότητα του Aptos, το Tether στοχεύει να προσφέρει στους χρήστες τoυ blockchain “εξαιρετικά χαμηλά gas fees, μόλις ένα κλάσμα του σεντ”.

Αυτή η ενσωμάτωση αναμένεται να καταστήσει τα τέλη συναλλαγών στο Aptos με τη χρήση USDT “οικονομικά εφικτά” για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας έως μικροσυναλλαγές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: