Το iShares Ethereum Trust της BlackRock πλησιάζει το $1 δις σε καθαρές εισροές

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Ethereum της BlackRock βρίσκεται στα πρόθυρα να φτάσει το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε καθαρές εισροές, αναδεικνύοντας την κυριαρχία του έναντι των ανταγωνιστικών ETFs Ether, σύμφωνα με στοιχεία που μοιράστηκε η Morningstar.

Η ανάλυση της Morningstar αποκαλύπτει ότι το iShares Ethereum Trust (ETHA) έχει συγκεντρώσει περίπου 992 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές, τοποθετώντας το σε θέση να ξεπεράσει πολύ σύντομα το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

“Είναι πολύ πιθανό, αν και όχι εγγυημένο”, ότι το ETHA θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε καθαρές εισροές μέχρι το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 21 Αυγούστου, εξήγησε ο Bryan Armour, διευθυντής έρευνας παθητικών στρατηγικών της Morningstar, σε συνέντευξή του. Πρόσθεσε ότι “μια μόνο μονάδα δημιουργίας θα μπορούσε να την ωθήσει να ξεπεράσει το όριο”.

Παρά τις σημαντικές εισροές, το συνολικό καθαρό ενεργητικό του Ether ETF ήταν λίγο κάτω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου και ανερχόταν σε 837.898.429 δολάρια. Αυτή η απόκλιση αποδίδεται στην ασθενέστερη απόδοση του Ether από τη στιγμή που τα ETF ETH άρχισαν να διαπραγματεύονται τον Ιούλιο.

“Το καθαρό ενεργητικό επηρεάζεται τόσο από τις εισροές όσο και από την απόδοση. Δυστυχώς, η πρόσφατη υποαπόδοση του Ether κράτησε το καθαρό ενεργητικό χαμηλότερο από τις συνολικές καθαρές εισροές”, σημείωσε ο Armour.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα ETF ETH έχουν αποκτήσει απροσδόκητη έλξη μεταξύ των εγγεγραμμένων επενδυτικών συμβούλων (RIAs), οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην αγορά ETF των 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατευθύνοντας σχεδόν τις μισές ροές κεφαλαίων.

Ο Kyle DaCruz, διευθυντής του προϊόντος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της VanEck, η οποία χρηματοδοτεί τα ETFs, σημείωσε: “Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα είναι το σημαντικό ενδιαφέρον των συμβούλων” για τα ETFs ETH. Ο DaCruz εξήγησε περαιτέρω ότι οι σύμβουλοι βρίσκουν το Ether πιο απλό στην αποτίμηση και την επικοινωνία με τους πελάτες σε σύγκριση με το Bitcoin, καθώς το blockchain του Ethereum παράγει ταμειακές ροές, καθιστώντας το παρόμοιο με μια τεχνολογική μετοχή. Οι επικυρωτές του Ethereum κερδίζουν αμοιβές σε ETH για την επεξεργασία των συναλλαγών στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τη Morningstar, το συνολικό καθαρό ενεργητικό των ETF ETH ήταν περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 20 Αυγούστου.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Grayscale Investments, ο κορυφαίος εκδότης αμοιβαίων κεφαλαίων κρύπτο με περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, αναμένει μια αύξηση των νέων κρύπτο ETF που θα εισέλθουν στην αγορά. Ο Dave LaValle, παγκόσμιος επικεφαλής των ETFs της Grayscale, δήλωσε στις 12 Αυγούστου: “Αναμένουμε να δούμε περισσότερα προϊόντα μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και προσφορές που βασίζονται σε δείκτες και διαφοροποιημένες προσφορές”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: