Η Tether κόβει άλλο $1 δισ. USDT στο δίκτυο Tron

H Tether, ο γνωστός εκδότης stablecoin, επέκτεινε και πάλι την προσφορά του, κόβοντας άλλα 1 δισεκατομμύριο token USDT στο δίκτυο Tron. Αυτή η πρόσφατη προσθήκη συμβάλλει στο εντυπωσιακό συνολικό ποσό των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων USDT που έχει κοπεί τον τελευταίο χρόνο.

Στις 20 Αυγούστου, τα δεδομένα blockchain αποκάλυψαν ότι η Tether εξέδωσε 1 δισεκατομμύριο token USDT στο δίκτυο Tron, μεταφέροντάς τα στη συνέχεια στο πορτοφόλι Tether Treasury. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πλατφόρμας onchain analytics Lookonchain, η Tether έχει κόψει το εντυπωσιακό ποσό των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε stablecoins μόνο τον τελευταίο χρόνο. Από αυτά, 19 δισεκατομμύρια token USDT κόπηκαν στο Tron, ενώ 14 δισεκατομμύρια παράχθηκαν στο Ethereum.

Το τελευταίο mint της Tether στο δίκτυο Tron ακολουθεί μια παρόμοια ενέργεια στο Ethereum. Στις 13 Αυγούστου, η πλατφόρμα παρακολούθησης δεδομένων Whale Alert εντόπισε μια σημαντική συναλλαγή όπου η Tether πρόσθεσε άλλα 1 δισεκατομμύριο USDT στο Ethereum.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tether, Paolo Ardoino, ανέβηκε στο X (πρώην Twitter) για να εξηγήσει ότι η συναλλαγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων Ethereum ήταν απλώς μια “αναπλήρωση αποθεμάτων USDT”. Διευκρίνισε ότι ενώ η συναλλαγή είχε εγκριθεί, δεν εκδόθηκε αμέσως. Αντίθετα, χρησιμεύει ως απόθεμα, έτοιμο για μελλοντικά αιτήματα έκδοσης και chain swaps.

Παρόμοια με τις παραδοσιακές επιχειρήσεις που αναπληρώνουν τα αποθέματά τους για να καλύψουν τη ζήτηση, η Tether εξορύσσει USDT για να διατηρεί μια έτοιμη προσφορά. Αυτά τα token κρατούνται σε απόθεμα μέχρι την επίσημη έκδοσή τους, διασφαλίζοντας την ομαλή διαχείριση της ρευστότητας χωρίς άμεσο αντίκτυπο στην κυκλοφορία.

Αν και η Tether δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με τα τελευταία 1 δισεκατομμύριο token USDT που κόπηκαν στο Tron, είναι πιθανό να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό με το πρόσφατο νομισματοκοπείο του Ethereum.

Από τις 19 Αυγούστου, η σελίδα διαφάνειας της Tether δείχνει ότι το θησαυροφυλάκιο κατέχει μόνο 36 εκατομμύρια USDT στην Tron που είναι “εξουσιοδοτημένα αλλά δεν έχουν εκδοθεί”. Αυτό υποδηλώνει ότι η Tether μπορεί να εξαντλεί τον ανεφοδιασμό της σε USDT με βάση το Tron, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση για το stablecoin σε αυτό το δίκτυο.

Ειδικότερα, το Tron ηγείται επί του παρόντος της αγοράς προμήθειας σταθερών νομισμάτων. Από τις 16 Αυγούστου, τα δεδομένα από το Coin Metrics Network δείχνουν ότι η Tron κατέχει ένα επιβλητικό μερίδιο 37,9% της συνολικής αγοράς stablecoin, με πάνω από 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε stablecoins να κυκλοφορούν στo blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: